Gazete Vatan Logo

Bodyguard dayağına kesin çözüm!

İZMİR’in turizm cenneti Çeşme’de, Beşiktaş kalecisi Cenk Gören’in ağabeyi ile gece klübü girişinde görevlilerden dayak yemesi ve artan şikayetler üzerine, eğlence yerlerinde bodyguardlar yerine özel güvenlik elemanları görev yapacak. Böylece çeşitli suç örgütlerinin, koruma ve otopark gibi büyük kazanç alanlarının da kapanacağı bildirildi.

İzmir’de geçen ay Alsancak semtindeki bara girmeye çalışan Coşkun Temiziş, burada korumalık yaptığı bildirilen Esat Beşok’un adamların tarafından çıkan kavgada tabancayla vuruldu. Bu olayın ardından yine Esat Beşok’a bağlı olduğu öne sürülen kişiler bu kez de Çeşme’de Beşiktaş kalecisi Cenk Ören’i tartakladı. Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin yakalandığı evde, ruhsatsız tabanca ile uyuşturucu ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, iki eğlence merkezinde de aynı gruba bağlı kişilerin çıkardığı olaylar üzerine bir süreden bu yana hazırlıkları süren projenin bir an önce devreye sokulması telimatını verdi. Harekete geçen İlçe Emniyet Müdürü İlker Emir ve yardımcıları, eğlence mekanlarının sahipleriyle bir araya geldi.

"BODYGUARD OLMAYACAK"

Yapılan toplantı ardından ilk olarak Beşiktaş kalecisi Cenk Ören’in dayak yediği barda başlanan uygulamaya göre, genellikle vücut geliştirme sporlarıyla uğrayan ya da çeşitli suç örgütleriyle birlikte hareket eden kişiler olan bodyguardların yerine, özel güvenlik elemanları bulunacak. Böylelikle güvenlik ve otopark gibi hizmetler polisin de kayıtlarında bulunan güvenli kişilerce yapılmış olacak. Bu yolla, çeşitli suç örgütlerinin, koruma ve otopark gibi büyük kazanç alanları kesilmiş olacak. Uygulamanın önümüzdeki günlerde Çeşme’deki diğer eğlence merkezlerine de yaygınlaştırılacağı bildirildi.

SONRAKİ HEDEF İZMİR

Çeşme’de yaz boyunca uygulanacak sistem, kış aylarında da yine polisin yapacağı toplantılarla İzmir merkezdeki eğlence mekanlarında da hayata geçirilmesinin planlandığı öğrenildi. Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, "Yepyeni bir uygulama başlattık. Böylelikle barlar artık insanların eğlenmek için giderken korktukları yer olmaktan çıkacak" dedi.

Eğlence mekanlarında özel güvenlik elemanlarının görev almasının yanı sıra yaz aylarında nüfusunda büyük artış olan Çeşme’ye İzmir’den de takviye polis ekipleri gönderildi. İlk etapda gönderilen 100 polis, özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde görevlendirildi.

"DOĞRU BİR ADIM"

Çeşme’deki uygulamaya Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Başkanı Ali Aslan da destek verdi. Aslan, şöyle dedi:

"Bu tür insanlarla ilişkinin olduğu mekanlarda nasıl bir geçmişe sahip oldukları bilinmeyen insanların yerine poliste kaydı bulunan ve eğitimden geçirilen özel güvenlik elemanlarının görev almaları önemli bir adım. Zaten yasal olarak da bir sıkıntı bulunmuyor."

Haberin Devamı