Gazete Vatan Logo

Birinciye çok şaşıracaksınız!

Show TV'de ekrana gelen Bugün Ne Giysem adlı yarışmanın birincisi bakın kim oldu...

Show TV'de ekrana gelen Bugün Ne Giysem adlı yarışmanın birincisi Rana Özmutlu oldu.

Sunuculuğunu eski manken Çağla Şikel'in yaptığı programda 18 yarışmacı "2012'nin en şık kadını" olmak için birbirleriyle kıyasıya bir yarışa girdi.



EN ŞIK KADIN RANA ÖZMUTLU

İvana Sert, Güneri Cıvaoğlu ve Erol Albayrak gibi isimlerin jüride yer aldığı yarışmada, SMS üzerinden yapılan halk oylamasında birinci 81 yaşındaki Rana Özmutlu oldu. Yarışmayı birincilikle bitiren Rana Özmutlu, 100 bin TL'lik büyük ödülün de sahibi oldu.

CUMHURİYET KADINI BENZETMESİ

Özmutlu, ilk 18'deki yarışmacıların tanıtıldığı sırada jürinin hemen hepsinden iltifat aldı. "Cumhuriyet kadını" imajını taşıdığı gerekçesiyle jüriden teker teker övgü dolu sözler alan Özmutlu, Atatürk'ün Batı uygarlığı ile bağlarımızı güçlendirmede istediği "kadın tipi" olarak izleyiciye sunuldu.


'RANA TEYZE' TWITTER'I SALLDI

Türkiye’nin en şık kadını seçilen Rana Teyze Twitter’da da en çok konuşulanlar arasına girdi.

İşte Rana Teyze için atılan tweetlerden bazıları:

@burcugiller: Burdan Rana Teyzeye seslenmek istiyorum! Kefenin cebi yok Rana Teyze

@imprenditore_: Rana teyze cok seker gercekten. Uzuldum ya kadina neler dediler. Ama gercekten genc kizlara cok buyuk haksizlik oldu yani.

@esrasnmz1907: ayrıca belli ki azrail seni unutmuş ne diye televizyona çıkarak kendini hatırlatıyorsun Rana Teyze :)

@Beyzanur_Bungil: Rana teyzeye onur ödülü verilseydi keşke üzgünüm rana teyze, hak etmiyosun #BNG

@ranablk: Rana Teyze süpersiin dalga geçmeyin ya biricik adaşımla en şık tabiki oydu

@ZeynepErkekli: Rana teyze cok seker ama bu gece birinci olacak kadarda iyi degildi hani....

@GrUzak: Rana teyze salladı ortalıgı dagılın mıllet..

BAŞÖRTÜLÜ ADAY 3. OLDU

Gala gecesinin ilgi odağı olan yarışmacısı ise başörtülü aday Ayşe Doğan oldu. Ayşe Doğan, türbanının altına giydiği siyah ceket ve kırmızı kıyafetiyle ilgi odağı olurken, yarışmayı 3. sırada tamamladı.

Özellikle jüri üyelerinden Güneri Civaoğlu cesaretinden dolayı Ayşe Doğan'ı tebrik etti.



İşte Cıvaoğlu'nun o sözleri:

'Cumhuriyet öncesi kadın dışarıda değildi. Cumhuriyetle birlikte dışarıya indi.Çalışma hayatına, sosyal hayata girdi. Biz buna modernizasyon diyoruz. Ve ben örtünmüş,örtünmemiş kadınların dışarıda olması, sosyal hayata girmesi, bu tip gösterilerde yer almasına çok taraftarım. Buna muhafazarlığın modernitesi diyoruz. Bu bakımdan çok cesur şeklide bu yarışmaya girmesi nedeniyle kendisini tebrik ediyorum.

Atatürk demiş ki; 'Biz diğer batı medeniyetleriyle rekabet edebilmemiz için onların bizden %50 önde başladıklarını kabul etmeliyiz. Çünkü kadın çalışmazsa %50 nüfusla biz mücadele ediyoruz ve rekabet ediyoruz.' Kadının çalışması, sosyal hayata girmesi ve üretmesi bizim için çok önemli. Muhafazakarlığın modernleşmesini de ben sizde simge olarak gördüm. Çok memnun oldum. Cumhuriyet döneminde çarşafla dolaşmanın çok ötesinde. Ferace takmamanın çok ötesinde.

Bunu kabul etmeyenler de vardır ama demokratikleşme sürecinde biz hepimizi birbirimizi sevmek, birbirimizi anlamak durumundayız. Saygılı olmak durumundayız....'

Haberin Devamı