Gazete Vatan Logo

Barış mesajına para cezası!

Büyükada’da çocuklarla birlikte emniyetin karşısındaki duvara ‘Gazze’ye barış’ mesajı içeren resimler çizen Ressam Necdet Kutlucan gözaltına alındı, para cezasıyla serbest bırakıldı

Barış mesajına para cezası!

İstanbul’un Adalar ilçesinde sanatsal çalışmalar yapan ressam Necdet Kutlucan Büyükada’da “Gazze’de Barış Olsun” diye duvar yazısı yazınca önce gözaltına alındı, sonra da 189 TL para cezasına çarptırıldı. Kutlucan, gözaltına alınmasının nedenini şöyle anlattı: “Ada sokaklarında çocuklarla buluşarak birlikte resimler çiziyorduk. Gazze’de yaşanan olaylar bizi çok etkiledi. Tepkimizi göstermek ve çocuk ölümlerinin durması için çocuklarla birlikte resim yamaya karar verdik. Çizdiğimiz resimlerde farklı diller kullanarak barış mesajları yaz yazdık. Çocuklarla birlikte Emniyet Müdürlüğü’nün karşısında olan bir duvarı beyaza boyadık üzerine de Arapça, İbranice, Fransızca ve Türkçe ‘barış’ yazdık. Zabıtalar geldi, ne yaptığımızı sordu. Daha sonra da polisler geldi. Karakolda yazıların anlamlarını sordular. Savcı ile görüşüldükten sonra da bana ve 2 arkadaşıma afiş asmaktan 189 TL para cezası verildi.”

Gazze’ye resim gönderecek

Çocukların çizdikleri resimlerle sergi açmak isteyen ressam Necdet Kutlucan resimlerden Gazze’ye ve İsrail’e de göndermek istiyor.

Haberin Devamı