Gazete Vatan Logo

Atatürk bahçeye gelecek!

Atatürk bahçeye gelecek!

Resmi törenlerde protesto edilen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bugün gerçekleşecek olan Atatürk’ün Adana ziyaretinin 91. yıldönümü kutlamasını valilik bahçesine yaptırdığı Atatürk heykeli önünde yapacak.

Adana Valiliği tarafından valilik bahçesinde otopark olarak kullanılan alana monte edilen yeni Atatürk heykelinin yapımı Adanalıları şaşırttı. Adana’ya yayın yapan internet siteleri Atatürk Parkı’nda kamuya açık alanda tarihi Atatürk heykeli varken yenisinin yapılmasına bir anlam veremediklerini belirtti. Yerel medyada törenlerin bundan sonra Valilik Bahçesi’nde yapılacağı, milli ve önemli günlerdeki törenlerin halka kapatılarak sadece protokolle valilik bahçesine hapsedileceğine dair endişeler olduğu ifade edildi.

Açılışı yapılacak

Valilikten yayınlanan Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 91’inci yıldönümü anma töreni davetiyesinde ise törenin valilik bahçesindeki heykel önünde yapılacağı belirtildi. Davetiyede törenle birlikte yeni heykelin açılışının gerçekleşeceği ve çelenk sunumunun burada yapılacağı ifade edildi. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Atatürk’ün Adana ziyaretinin 90’ıncı yıldönümü anma töreni şimdiye kadar bütün törenlerin gerçekleştiği Atatürk Parkı’nda yapılmıştı.

Halka kapatılacak mı?

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Atatürk Parkı’ndaki geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile bayrak ve rozet dağıtımı nedeniyle tartışma yaşamıştı.



Vali Hüseyin Avni Coş bu olayın ardından 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliklerinde vatandaşların protesto gösterilerine maruz kalmıştı. Val Coş, kendisini protesto eden bir vatandaşa kameralar önünde ‘gavat’ dediği için hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Vali Coş, son olarak 5 Ocak Adana’nın kurtuluş törenlerinde alana alınmayan vatandaşlar tepki göstermişti.

Atatürk heykelini 1937’de gördü


Şimdiye kadar törenlerin yapıldığı Atatürk Parkı’ndaki ‘Atatürk Anıtı’, heykeltıraş Ali Hadi Bara tarafından 1935’te yapıldı. Atatürk, kendi heykelinin de bulunduğu park içindeki anıtı 19 Kasım 1937 tarihinde ziyaret ederek (üstte sağda) görmüştü. Ziyaret sırasında çekilen fotoğraflar Atatürk’ün heykeliyle olduğu aynı karede tek fotoğrafı.

Haberin Devamı