Gazete Vatan Logo

Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?

Kıyamet aşure günü cumaya denk gelirse kopacak ile ilgili aramalar aşure günün gelmesiyle yeniden gündeme geldi. Aşure Günü'nün Cuma gününe gelmesiyle kıyametin kopacağı iddiaları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı ve “Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?” sorularına yanıt aranıyor.

Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?

Aşure Günü'nde kıyametin kopacağı iddiaları Hadis-i Şeriflere dayandırılıyor. Söz konusu iddiayı duyanlar arama motorlarına yöneldi. Peki, Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?

2023 AŞURE GÜNÜ KIYAMET KOPACAK MI?

Aşure Günü kıyametin kopacağı iddiaları Hadis-i Şeriflere dayandırılıyor, ancak kıyametin ne zaman kopacağı hiçbir Hadis-i Şerif’te yok.

Kur'an-ı Kerim'de kıyametin zamanıyla ilgili ayetler şu şekildedir:  

"(Ey Habîbim!) Sana, “Onun gelip dayanması ne zaman?” diye kıyâmetten soruyorlar. De ki: “Onun ilmi ancak Rabbimin katındadır. Onu vakti (geldiği)nde ortaya çıkaracak ancak O’dur!” (O kıyâmet) göklerde ve yerde (olan bütün mahlûkata) ağır gelmiştir! Size ancak ansızın gelecektir! Sanki sen ondan haberdarmışsın gibi, sana soruyorlar. De ki: “Onun ilmi ancak Allah katındadır; fakat insanların çoğu (bu ilmin Allah’a âid olduğunu) bilmezler!” (A'râf, 187)

"Şübhesiz Allah ki, kıyâmet (vakti) hakkındaki bilgi ancak O’nun katındadır." (Lokman, 34)

Haberin Devamı

Peygamber Efendimiz’e (asm) kıyametin kopma vakti sorulduğunda şöyle cevap vermiştir:

“Kıyametin ne zaman kopacağı Allah'tan başka hiç kimse tarafından bilinmeyen beş gayptan (bilinmeyenden) biridir’ buyurdu ve şu ayetleri okudu:

“Gaybı Allah’tan başka kimse bilmez.” (Neml, 65) 

“Kıyâmet saatinin bilgisi şüphesiz Allah katındadır.” (Lokman, 34) (Kütüb-ü Sitte)