Gazete Vatan Logo

Ali Utku’nun adı okulda yaşayacak!

Beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybetmişti

Beynindeki tümör nedeniyle şubat ayında hayatını kaybeden ve ailesi tarafından organları bağışlanan 6 yaşındaki Ali Utku’nun adı bir anaokuluna verildi

Adana’da beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olduktan sonra 28 Şubat’ta beyin ölümü gerçekleşen ve babası tarafından organları bağışlanan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel’in adının verildiği anaokulu törenle açıldı. Yüreğir Belediyesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yenilenen 6 derslikli ve 90 öğrenci kapasiteli Yamaçlı Anaokulu 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için hazır hale getirildi.

‘Mavi Çocuk

Adana Demirspor taraftarı olduğu için ’Mavi Çocuk’ olarak anılan Ali Utku Yücel’in adı da Adana Valiliği’nce bu okula verildi. Mavi Çocuk Utku Anaokulu’nun açılışı için yapılan törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Utku Yücel’in babası gazeteci Kemal Yücel ile davetliler katıldı.

‘Oğlum şu an bizimle’

Açılışta konuşan Kemal Yücel, “Mutluluğumu anlatmam çok zor. Ama oğlum yaşamını yitirdikten sonra, hissettiğim duyguların tarifi çok güç. Sizin canınızdan kanınızdan bir parça başka bedende hayat buluyor. Ali Utku şu an bizimle birlikte burada. Bu heyecana o da ortak oluyor. Bu kararın verilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Ali Utku Yücel’in kalbinin nakledildiği 2 yaşındaki Melek Özcan da 13 Haziran’da tedavi gördüğü İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını kaybetmişti.

Haberin Devamı