Gazete Vatan Logo

Alanda tek polis yoktu!

* İstiklal Caddesi tarihinin en eğlenceli eylemine tanık oldu. İstanbul internetine sahip çıktı. Haftalardır yurt çapında planlanan ‘internetime dokunma’ eylemi, sayısı her yerde farklı beyan edilen dev bir kitleyle yapıldı.

* Şimdiye kadar katıldığım en eğlenceli, en yaratıcı eylemlerden biriydi.

* Taksim’den başlayan yürüyüş dalga dalga, kitle kitle Tünel’e kadar devam etti. En güzeli: Caddedeki esnaf da destek verdi. MAC kozmetikte çalısanlar kağıtlara rujlarla “.com” yazmışlardı. (Koska helva ise kepenklerini kapadı)

* Yaş ortalaması çok düşüktü. Üniversite kampüsleri dışında bu kadar genci ilk defa bir arada görüyorduk. Mutluluk verici! Hey gidi internet özgürlüğü hey! Sen ne kutsal bir şeysin!

* Ana slogan “Devlet, kıyafetime, dilime, linkıme karışamaz”dı.

* En organize olanlar Ekşi Sözlükçülerdi. Üzeri bantlı dev Ekşi Sözlük pankartlarıyla kortejin başını çekiyorlardı.

* “Porno yoksa 3 çocuk da yok” en komik slogandı.

* En radikal eylemciler “İnci Sözlük”çülerdi. Korsan kıyafetleriyle ve şu an burada yazamayacağım hayli küfürbaz sloganlarıyla gönlümüzde taht kurdular. En komık sloganları: “İnternetimiz İslamı koşullara göre kesilmiştir.”

* “Artık sana da YouTube yok” Başbakan’a bir mesajdı.

* En komik marş, Beşiktaş ve Galatasaraylıların Fenerbahçeliler için söyledikleri “Those were the days” uyarlaması “... ye Fener” marşının “Ku-ra-biye... “ versiyonuydu. (Güldük mü? Evet. Ehe ehe)

* “Göğüsü” bölümü bantlı “Bir Türk tatlısı: Tavuk Göğüsü” pankartlarıyla internetteki ilk Türk kitap satış sitesi olan Ideefixe de varlığını gösterdi.

* Dikkatimizi çeken: Tek polis yoktu! Ne düşündü acaba emniyetimiz? Bunlardan zarar gelmez? En fazla 20 kişi olurlar? Çoluk çocuk toplanacak! Veya varlıklarını pek güzel gizlemeyi başarmışlardı.

* Her zaman her yerde olduğu gibi yine sosyalistlerin arasına düştüm. Ben bu arkadaşların eylem refleksine hayranım. Alakalı alakasız her yerde illa ki var olacaklar. İnternet yasağıyla ilgili bir fikir, slogan üretmeye zahmet etmemişler. Sosyalizm gelince nasıl olsa hepsini halledecek di mi..

* Eylem bittikten sonra bile insanlar uzun süre dağılmadı. Buna en çok Beyoğlu esnafı sevindi. Bütün birahaneler, meyhaneler, kafeler hınca hınç doldu. Esnafın yüzü güldü.

* Bu yazı da netekim Kino Garden’de twitter mesajlarıyla yazılmıştır.

Haberin Devamı