Gazete Vatan Logo

Adabeyan kargo dolandırıcılığı || Adabeyan kargo takip linke tıkladım, ne yapmalıyım? Adabeyan mesaj linke tıklayınca ne olur?

Ada Beyan şirketi üzerinden alındığı iddia edilen kargo SMS'leri tedirginlik yarattı. Vatandaşlar, SMS üzerinden alınan linke tıkladıklarında, böyle bir gönderinin olmadığını ya da sonuçsuz kaldığını belirterek şikayetlerde bulundu. Öte yandan Adabeyan kargo takip linke tıkladım, ne yapmalıyım? Adabeyan mesaj linke tıklayınca ne olur? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Adabeyan kargo dolandırıcılığı || Adabeyan kargo takip linke tıkladım, ne yapmalıyım? Adabeyan mesaj linke tıklayınca ne olur?

Adabeyan adını kullanarak sahte mesaj gönderen dolandırıcılar vatandaşları kandırarak kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. "Adabeyan gönderiniz yola çıktı" şeklindeki sahte kargo takip mesajları, içerisinde yer alan sahte kargo numarası "745566511323" ile birlikte gönderilen bu mesajlar, vatandaşları tedirgin etti.  

ADABEYAN KARGO TAKİP LİNKE TIKLADIM, NE YAPMALIYIM?

Dosyanın indirilmesi durumunda, bilgisayar veya telefonun zararlı yazılımlara maruz kalma riski artar, bu da kişisel bilgilerin tehlikeye girmesine neden olabilir. Güvenilir olmayan sitelere kişisel bilgilerin paylaşılmaması ve sahte mesajlara karşı dikkatli olunması önemlidir. Eğer böyle bir durumla karşılaşılırsa, hemen ilgili güvenlik önlemleri alınmalı ve resmi iletişim kanalları aracılığıyla durum doğrulanmalıdır.

Eğer linke tıklandıysa ya da yönlendirilen işlemler yapıldıysa, -eğer varsa- cihazınızda virüs veya güvenlik taraması yapılması önerilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü bu tarz dolandırıcılık durumları için genel bir duyuru yayınlamıştır.

Haberin Devamı

"Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun." ifadelerine yer verilmiştir.

ADABEYAN KARGO DOLANDIRICILIĞI 

ADABEYAN adıyla telefonlara gelen mesajlarda tek bir takip numarası yer aldı. Kimlik avı dolandırıcılığı olduğu tahmin edilen mesajda kullanıcılar sahte bir siteye yönlendirildi. Ada beyan linkine tıkladım diyerek çare aramaya başlayan vatandaşlar SMS’li ve linkli tuzaktan nasıl kurtulacağını merak etti. ADABEYAN kargo dolandırıcılığı denk gelen vatandaşlar sosyal medyada araştırma yapmaya koyuldu. Dolandırıcılık mesajını alan birçok kişi sosyal medya ve şikayet platformlarından paylaşım yaptı. Bilgi edinmeye çalışan vatandaşlara bilişim uzmanlarından uyarılar geldi.