Gazete Vatan Logo

18 Aralık Göçmenler Günü kutlu olsun! Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor?

Yerinden edilme, insanlığa karşı suçlar, savaşlar, istikrarsızlık, ekonomik krizler, mübadeleler, doğal afetler, maddi ve sosyal koşullarını iyileştirmek amacıyla tarih boyunca göçler meydana gelmiş, doğduğu yerden uzakta yaşam kuranlara göçmen adı verilmiştir. Her yıl artan göçler ve bunun sonucunda doğan göçmenlik olgusu nedeniyle görmezden gelinemeyen bu durum nedeniyle 18 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildi. Peki, Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor? İşte 18 Aralık Göçmenler Günü ile ilgili bilgiler ve detaylar…

18 Aralık Göçmenler Günü kutlu olsun! Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor?

Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 18 Aralık günü, 2000 yılından bu yana “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul ediliyor.

Göçmenler doğdukları ve yaşadıkları topraklardan bazen zorunlu bazen de imkansızlık nedeniyle göç etmek zorunda kalmış, yabancı ülkelerde düzenli veya güzensiz yaşamaya başlamışlardır. Umut, daha iyi bir yaşam, güvenli bir toplum, düzenli bir iş, kaliteli bir eğitim, çocuklara daha iyi bir gelecek sunma gibi nedenlerde yabancı başka bir ülkede göçmen olarak yaşamına başlayanlar uluslararası toplumda sosyal, ekonomik, hukuki, siyasal, bilimsel ve entellektüel kazanımlar elde etmişlerdir.

DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü; dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

FARKINDALIK OLUŞTURACAK 18 ARALIK GÖÇMENLER GÜNÜ MESAJLARI

Göçmenlik Uluslararası İltica Hukukunun ötesinde vicdanlarda yerini bulan bir öneme sahiptir.

Haberin Devamı

Dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü kutlu olsun.

Dünyanın göç meselesine Türkiye kadar duyarlılıkla yaklaşmasını temenni ediyor, dünyanın dört bir tarafında devam eden savaş, terör saldırıları, salgınlar ve kıtlıkların son bulmasını diliyorum. 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü kutlu olsun.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nün, ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan göçmenlere karşı duyarlılığın artmasına ve huzur içinde yaşayabilecekleri ortamın oluşmasına vesile olmasını diliyorum.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nün, tüm dünyada göç ve göçün önlenmesi konusunda farkındalık ve duyarlığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Biz göçmen kuşlara bile bin bir ihtimamla yaklaşan bir ecdadın torunlarıyız. Yaşadığı topraklardan kaçarcasına uzaklaşan o anaların korku dolu yüreklerini, dünya güzeli çocukların şaşkınlık ve endişeyle dolmuş gözlerini asla yalnız bırakmadık, bırakamayız. 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü kutlu olsun.

Haberin Devamı

18 Aralık Dünya Göçmenler Günü kutlu olsun. İnsanları ve özellikle ülkeleri, uluslararası kurumları yönetenlere bir düşünme ve idrak etme fırsatı olmasını diliyorum.

Farklılıkları zenginlik olarak gören ve ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'' düsturuyla her bir millete gönül açan bir milletin vatandaşı olrak tüm göçmenlerin ''Uluslararası Göçmenler Günü” kutlu olsun.

Uluslararası düzeyde bir sorun ve dram haline gelen göçler son bulsun. 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü kutlu olsun!