Gazete Vatan Logo

'16 adamız işgal edildi'

Emekli Korgeneralden internetten açıklama

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de Türkiye’ye ait 16 adayı işgal ettiğini öne sürdü. Karakuş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Milli Güvenlik Kurulunu toplamasını da istedi.

TESUD’un internet sitesinde bir açıklama yapan Karakuş, Balyoz, 28 Şubat, Casusluk, Ergenekon gibi davalar nedeniyle TSK’nın büyük çaplı tatbikatları yapamadğını savundu ve ‘’TSK’nın davalar nedeniyle kaybettiği maddi ve manevi gücünü, dış güçlerin askeri ve sivil istihbaratçılarının da tespit ettiği ortadadır. Planlarını değiştirip, Türkiye’ye fırsat bulduklarında darbe indirmeye hazır oldukları da bilinmelidir’’ dedi.

‘’MGK TOPLANSIN’’

‘’Bu davalar, TSK’nın harbe hazırlığını tehdit eden, deniz menfaatlerini elinden alan ve herhangi bir ülkeyle savaş durumunda büyük kayıplar vermemize neden olabilecek davalar haline gelmiştir’’ diyen Karakuş şöyle devam etti:

‘’Sayın Cumhurbaşkanı’nın en kısa zamanda Milli Güvenlik Kurulu’nu toplaması, olayları inceletmesi, Başkomutan olarak sorumluluğunu yerine getirmesi manasını taşıyacaktır. Aksi durum, ilgili bütün makamları tarih önünde sorumlu kılacaktır’’

ADALARIN İŞGALİ

‘’Anadolu coğrafyasında, ordusu güçlü olmayan devlet yaşamamıştır” diyen Karakuş, şöyle devam etti.

‘’Eğer söylediklerim yanlış olsaydı, davalar başladığından beri Yunanistan Ege ve Akdeniz’de 16 adamızı işgal edemezdi. Kendi adalarımıza pasaportla girer hale gelmezdik. Ege adalarının ismi, Yunan adaları haline gelmezdi. Akdeniz’in doğusunda Libya-Mısır’a kadar uzanan münhasır iktisadi bölgemizde Yunanistan hak iddia edemezdi. ABD Karadeniz’e Montrö’yü zorlayıcı şekilde gemi çıkaramaz, Rusya ile aramızda gerginlik yaratamaz, PKK terör örgütüyle müzakere noktasına gelinmez, Suriye de uçağımızı düşüremeye cesaret edemezdi’’ (gazeteport)

Haberin Devamı