Gazete Vatan Logo

10,5 metrekarelik odada!

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan cezasını çekmeye başlayan Deniz Seki, hafif suçtan yatan başka bir hükümlü kadın ile odasını paylaşıyor.

Şarkıcı Deniz Seki, ikinci kez girdiği Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki 12 kişilik A-1 koğuşunda bulunan 2 kişilik odalardan birine yerleştirildi. Daha önce 7 ay aynı cezaevinde kalan Seki’nin yerleştirildiği odanın büyüklüğü ise 10,5 metrekare. Bu odalarda ayrıca banyo ve tuvalet bulunuyor. Mahkumlar isterse yerlere kilim serebiliyor ve kuş besleyebiliyor. Ancak saksıda çiçek yetiştirmek yasak. Koğuşlarda her sabah sayım yapılırken ışıklar gece 24.00’ten sonra kapanıyor.

Haftada 300 Lira

Deniz Seki haftada en fazla 300 lira harcayacak, ancak para yanında bulunmayacak. Yemekler odalarda yeniliyor, mahkumlar kantine gidemiyorlar ve siparişlerini görevliler aracılığı ile iletiyor. Siparişler daha sonra sepetle servis ediliyor. Alınan ürünler hesaptan düşülüyor, nakit para kullanılmıyor. Odalarda yemek pişirmek için sadece su ısıtıcılarına izin veriliyor. Ütü, cam bardak ve çelik bıçak gibi aletler ise yasak. Bunun yanında mahkumlar isterlerse kendi paraları ile televizyon ve buzdolabı edinebiliyor. Seki’nin kaldığı A-1 koğuşunda kalanlara sadece salı günleri sabah 08.15-08.45 arasında ziyaretçi izni veriliyor.

Haberin Devamı

‘Tedavi olacaktı’

Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya bir TV programında yaptığı açıklamalarda Deniz Seki’nin cezasını tamamlamadan çıkacağına inandığını söyledi:”Deniz hanımın cezaevi koşullarında bir şikayeti yok, ancak kendisinin sağlık problemi olduğu için bu konuda girişimlerde bulunacağız. Ciddi bir kanser riski var kendisi ameliyat olmak için yargılanmanın bitmesini bekliyordu ama böyle bir karar çıkınca tedavisini sürdürebilmek için teslim olmadı.Eğer bir sonuç alamazsak Anayasa Mahkemesi’ne yeniden yargılanma için bireysel başvuruda bulunacağız.”

‘Durumu iyi değil’

Deniz Seki, dün ilk kez ziyaretçi kabul etti ve ziyaretine kardeşleri Serkan ve Serdar Seki ile menajeri Özgür Aras geldi. Açık görüş sonunda Serkan Seki, şöyle konuştu: “Kardeşimin durumu olması gerektiği gibi, iyi değil tabii ki. Görüşte ne konuşulması gerekiyorsa onları görüştük. Şu an ben de çok da konuşabilecek halde değilim. Adaletin adaletsizce olduğunu, çifte standardı olduğunu düşünüyor. İçeride beklerken başka mahkumların yakınları ile de tanışıyorsunuz, görüşüyorsunuz. Bunun sadece bize karşı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten bir sorun var. Morali iyi değil ama iyi olmaya çalışıyor.”

Haberin Devamı