Yeni jenerasyon modacılarımız

12’nci sezonuyla artık geleneksel hale gelen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 11-14 Eylül tarihlerinde yine moda dünyasını buluşturuyor. 2019 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının sergileneceği bu sezon defile takviminde özellikle genç tasarımcılar hayli ilgi çekici.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde 11-14 Eylül’de gerçekleşecek 12’nci Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da (MBFWI) 2019 İlkbahar/Yaz koleksiyonları tanıtılacak.

MBFWI, özellikle genç tasarımcılara desteğini göstererek Türk modasının yeni jenerasyonunun yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. Bu sezon genç ve yetenekli tasarımcılar, karma defilelerle podyumda olacak. Moda tasarımı son yılların en popüler alanlarından biri ve haliyle bu tür karma defileler de moda tasarımcısı olmak isteyen gençler için çok önemli bir fırsat oluyor. KARMA 1 defilesinde Selen Akyüz ve Sezgi Tüzel, KARMA 2 defilesinde ise Tuğçe Özocak’ın markası Third ve Şebnem Günay 2019 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını sergileyecekler. Şebnem Günay’ın tasarımlarını daha önce Gigi Hadid ve Bella Hadid gibi isimlerin giydiğini de belirtmeden geçmeyelim. MBFWI takvimindeki New Gen ise İstanbul Moda Akademisi’nde eğitim alan yetenekli öğrencilerin tasarımlarını sergilediği defile. Defilede birçok genç tasarımcı için keşfedilme ve markasını kurma fırsatı doğuyor.

Haberin Devamı

Tiflis-İstanbul işbirliği

Moda haftasının isim sponsoru Mercedes-Benz, bu sezon da uluslararası tasarımcı değişim programını destekliyor. Geçtiğimiz sezon Gürcü tasarımcı Atelier Kikala’dan sonra bu sezon da yine Tiflis’ten Ani Datukishvili adlı Gürcü tasarımcı moda haftasında olacak. Tiflis ve İstanbul, bugün paralel alternatif moda merkezleri olarak öne çıkıyor. Özellikle Gürcü tasarımcılar moda dünyasına yön veren isimler arasında alıyor. Fransız Balenciaga’nın kreatif direktörü ve Vetements’ın kurucusu Gemna Gvasalia, Maison Mugler’in kreatifdirektörü David Coma, Bella Hadid’in de tercihi olan Situationist markasını bu isimler arasında sayabiliriz. Değişim programı çerçevesinde tasarımlarını Tiflis’te sergileyecek olan ismse yine genç jenerasyon tasarımcılardan Sudi Etuz markasının yaratıcısı Şansım Adalı. Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi 1-5 Kasım arasında gerçekleşecek. Tiflis ve İstanbul’un bu işbirliği, gelişmekte olan moda pazarlarına da bir örnek.

Haberin Devamı

Öne çıkanlar

Koleksiyonlarını Zorlu PSM dışında sergileyecek olan iki isim var. Başak Cankeş İstanbul’daki yeni mağazasında Bashaques’ı tanıtacak. Giyilebilir sanat performanslarıyla adından bahsettiren Cankeş bu sezon da bir retrospektif deneyimi hazırlıyor. Geçtiğimiz sezon Zeki Müren konseptiyle büyük beğeni toplayan genç tasarımcı Ece Kavran da URUN markası altında yine sürpriz bir koleksiyon sunumu planlıyor.

Mercedes-Benz her yıl desteklediği tasarımcının defilesini “Mercedes-Benz presents” ismiyle sunuyor. Bu kapsamda tasarımları sergilencek Brand Who markasıyla ilk defa bir erkek koleksiyonu desteklenmiş olacak.

Bu sezon erkek koleksiyonlarını sergileyecek olan diğer isimler arasında GiraySepin, Nihan Buruk’un markası St. Nian ve GökhanYavaş da öne çıkanlardan.

Haberin Devamı

Yetenekli isimlerinden Gökay Gündoğdu’nun markası T.A.G.G., haftanın en merak edilen defilelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Kadınlara dayatılan beden algısına ve estetik operasyonlara tepkiyi yansıtan koleksiyon, defilenin sonunda yankı uyandıracak bir video performansıyla hafızalara kazınmaya hazırlanıyor.

80 bin paylaşım

Etkinliğin ilk sezonu olan Mart 2013’le birlikte kullanılmaya başlanan#mbfwihashtag’i Instagram’da 80 bin adet paylaşıma yaklaştı. Bu yıl da yine fotoğraflar #mbfwi etiketi ile paylaşılıyor.

Yeni jenerasyon modacılarımız

Umut vadeden genç isimler

Mertcan Öztekin
1993, Marmaris doğumlu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ardından İstanbul Moda Akademisi Moda Tasarımı ve Yönetimi Lisans Programı’nı bitirdi. Kadın hazır giyim üzerine uzmanlaşmak istiyor.
Muhammed İloğlu
1995, Bursa doğumlu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Tekstil ve Moda Tasarımı 4. sınıfta ve İstanbul Moda Akademisi’nde master programı yapıyor. Styling ve aksesuar üzerine uzmanlaşmak istiyor.
Nikta Afshar
İran doğumlu. Ülkesinde moda üzerine istediklerini yapamayacağını düşündüğü için Türkiye’ye geldi. İstanbul Moda Akademisi’nde eğitim alıyor ve kadın hazır giyim alanında kariyer yapmayı planlıyor.
Candan Tulga
İstanbul doğumlu. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı’nda yüzde yüz burslu okuduktan sonra LondonCollege of Fashion ’da kadın hazır giyimi üzerine master yaptı. Bu yıl yine kadın giyim üzerine IMA’da master programındaydı.
Bahar Yavuz
Trabzon doğumlu. Yeditepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği’ni bitirdikten sonra gönlünde yatan moda tasarımı hayalini gerçekleştirmek için İMA’da Moda ve Tekstil eğitimi aldı. Kadın hazır giyim tasarımı yapıyor.
Sümeyye Başbuğu
1997 doğumlu. IMA’da aldığı moda tasarımı ve teknolojisi eğitiminden sonra erkek giyimi ve denim tasarımı üzerine uzmanlaşmak istiyor.
Şule Gül
Çatalca doğumlu. Dumlupınar Üniversitesi Moda Tasarımı’nda okurken aynı zamanda IMA’da da moda ve tekstil eğitimi aldı. Kadın hazır giyim tasarımı yapmak istiyor.
Gökçe Kömürcü
Kocaeli doğumlu.Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden sonra IMA’da Moda Yönetimi Programı’nı bitirdi. Ardından yine IMA’da Moda Tasarım ve Teknolojisi lisans programını tamamladı. Kadın giyimde triko üzerine uzmanlaşmak istiyor.
Şebnur Günay
Leuven /Belçika doğumlu. İMA Moda Tasarımı Ve Teknolojisi bölümünden mezun olunca erkek hazır giyimde uzmanlaşacak.
Nazlıcan Karahan
Ankara doğumlu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ardından İMA’da master programına katıldı. Istituto Marangoni Milano’da Giysi ve BaskıTasarımı eğitimi aldı. Unisex giyim üzerine uzmanlaşmak istiyor.
Berk Gümüşterazili
Doğum yeri İstanbul, yılı1994 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu. Unisex giyim üzerine uzmanlaşmak istiyor.

Haberin Devamı

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da koleksiyonlarını sergileyecek marka ve tasarımcılar arasındaki bazı isimler şunlar: Bashaques’-Başak Cankeş, Ceren Ocak, Çiğdem Akın, DBBerdan, Exquise, Giray Sepin, Gökhan Yavaş, Mehmet Korkmaz, Mehtap Elaidi, Meltem Özbek, Mercedes-Benz Presents Ani Datukishvili, Mercedes-Benz Presents Brand Who, Miin By Kadir Kılıç, Murat Aytulum, Museum Of Fine Clothing - Eda Güngör, NEW GEN By IMA, Özlem Süer, Raşit Bağzıbağlı, Selen Akyüz, Sezgi Tüzel, St. Nian - Nihan Buruk.

DİĞER YENİ YAZILAR