Gazete Vatan Logo

Gözü yükseklerde

Opel’in amiral gemisi Insignia yenilendi. Marka, Insignia Grand Sport ile BMW, Mercedes ve Audi’den müşteri çalmayı hedefliyor. Araç 20 Nisan’da açılacak İstanbul Autoshow’da görücüye çıkacak

Gözü yükseklerde

Yeni model atağına kalkan Opel, ‘amiral gemisi’ Insignia’yı tamamen yeniledi. Alman dev, teknolojisi ve konforu artırılan D sınıfındaki temsilcisi Insignia ile premium markalar BMW, Mercedes ve Audi’den müşteri çalmayı hedefliyor. Grand Sport ile Sports Tourer olarak 2 farklı kasa tipiyle üretilecek yeni Insignia Haziran’da Avrupa ve Türkiye’de satışa çıkacak.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni Insignia Grand Sport’un ilk gösterimini 20 Nisan’da İstanbul Auto-show’da yapacaklarını belirterek, “Yeni Insignia Grand Sport modelimizi D segmentinde markamızın amiral gemisi ve premium segmentteki rakiplerine güçlü bir alternatif olarak konumlandırıyoruz. Yeni Insignia ile hedefi tam on ikiden vuracağımıza inanıyorum” dedi.

5 bin 500 adet satacak

Insignia Grand Sport’un yüksek teknoloji, donanım seviyesi ve rekabetçi fiyatıyla öne çıkacağını belirten Keklik, 1.6 litre dizelin yanı sıra ilk defa pazara sunacakları 165 beygir güç üreten 1.5 litre benzinli motorun yoğun ilgi görmesini beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Yeni Insignia’nın Haziran sonu itibariyle satışa sunulacağını ifade eden Keklik, bu yıl 5 bin 500 adet satmayı hedeflediklerini söyledi.

2 yeni SUV geliyor

2016’da Türkiye’de yaklaşık 55 bin adet araç sattıklarını ifade eden Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Bu yılın başında 60 bin adetlerin üzerinde öngördüğümüz satış hedeflerimizi 55 bin adetlere çektik. Yeni Insignia’nın yanı sıra B-SUV Crossland X ve C-SUV Grandland X modellerimiz bize güç katacak. Hedefimiz binek pazardan yüzde 8 pay almak” dedi. Keklik, otomotiv pazarının bu yıl yüzde 15 daralmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

1.6 dizel-otomatik motor

Yenilenen Insignia’da en büyük değişliklik kasanın Grand Sport olarak tasarlanması oldu. Araçta otomatik acil fren sistemine sahip Adaptif Cruise Control, Şerit İhlali Uyarı Sistemi, 400 metreye kadar aydıntalatan LED IntelliLux farlar, 360 derece kuşbakışı görüntü veren kamera öne çıkıyor. Yeni Insignia Grand Sport ülkemizde biri benzinli ve ikisi dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Dizel otomatik 1.6 litre motor 136 beygir güç üretirken, 100 km’de 4.3 litre harcıyor. Aracın fiyatı 118 bin 900 liradan başlayacak.

Haberin Devamı

BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ

PSA Grubu’nun Opel’i satın almasının Türkiye operasyonlarını etkileyip etkilemeyeceğini Özcan Keklik, şöyle yorumladı: “Opel Türkiye, Adam Opel AG’ye bağlı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Biz Türkiye’deki faaliyetlerimize tüm hızımızla devam ediyoruz. Opel markasını en iyi şekilde temsil etmeye devam.”