Gazete Vatan Logo

Gözü yine zirvede

Tofaş 1 milyar dolarlık Egea projesiyle 1.5 yılda 200 bin adetlik ihracata ulaştı. Şirket 47 ülkede satılan Egea’nın rüzgarıyla 2017’de de üretim ve ihracat rekoru kıracak

Gözü yine zirvede

Tofaş, 1 milyar dolarlık Egea yatırımının meyvelerini topluyor. Geçen yıl üretim ve ihracatta rekor kırarak Türkiye’de liderlik koltuğuna oturan Tofaş, Egea’ya gelen taleple 2017’de de tüm zamanların en yüksek performansına ulaşmayı hedefliyor.

Şirket bu yıl 430-440 bin araç üretip, 300 bin adetten fazlasını dünya pazarlarına gönderecek. Tofaş bu temposuyla Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticisi ve ihracatçısı kimliğini sürdürmeyi hedefliyor. Tofaş, 2016’da 383 bin aracı bantlardan indirmiş, 279 binini ihraç etmişti.

Egea Ailesi’nin ihraç edildiği ülke sayısının 47’ye ulaştığını söyleyen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “İlk üretiminden Temmuz’a kadar geçen sürede 200 bininci aracımızı ihraç ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

İhracat yüzde 100 arttı

Eroldu, Hatchback ve Station Wagon modellerinin devreye girmesiyle Egea ihracatının yılın ilk 6 ayında yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdiğini vurguladı. Tofaş CEO’su 2017 yılı hedeflerini şöyle aktardı:

“2 yıldan bu yana gerçekleştirdiği atılımlar Tofaş’ın başarı hikayesinden çok Türkiye’nin başarı hikayesine dönüştü. Geçen yılı, üretim ve ihracat adetlerinde sektör rekoruyla kapattık. Türk otomotiv sektörünün büyümesine önemli katkı sağladık. 2017 sonunda ihracat rakamlarımızda geçen yıla oranla önemli bir artış bekliyoruz. Başlıca ihraç pazarlarımızın büyümesi ve yeni modellerimizin bu pazarlardaki iyi performansları bize umut veriyor. Tofaş olarak 2017’yi 300 bin adedin üzerinde bir ihracatla tamamlamayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı