Gazete Vatan Logo

Görevinden istifa etti CHP'den aday oldu!

Seymenbaşı ünvanına sahip DPT Uzmanı Metin Özaslan, adaylık için görevinden istifa etti.

CHP'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bir isim daha görevinden istifa etti. DPT Uzmanı Dr. Metin Özaslan, CHP'den adaylık için istifa ederken çeşitli sivil toplum örgütlerindeki görevlerini de bıraktı. Özaslan son olarak Ankara Kulubü Derneği Genel Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Kalkınma Bakanlığı DPT Uzmanı Dr. Metin Özaslan, CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için görevinden istifa etti. Özaslan, bir grup partiliyle Cumartesi günü CHP Ankara İl Başkanlığı'da adaylık başvurusunu yapacak.

GÖKÇEK'İ ELEŞTİRDİ

Ankara'nın son 20 yıldır çok şey kaybettiğini özellikle de Başkentlilik kimliğinin bilinçi olarak zedelendiğini söyleyen Özaslan, Melih Gökçek yönetimini ise hoyrat olarak nitelendirdi. Özaslan şunları söyledi:

"Bizans yöntemleriyle hükmünü sürdürerek Başkent Ankara’nın 20 yılını heba eden, 90 yıllık Başkentlik kimliğini silip süpüren aynı zihniyet, yeniden aday sıfatıyla Ankara’ya ve Ankaralılara dayatılmıştır. Ancak, bilinmelidir ki, Ankaralılar bu dayatmayı artık sindiremez durumdadır. Anlaşılan odur ki, bu dayatmayı yapmaya mecbur kalanlar da son kullanma tarihlerinin yaklaştığını görmektedirler. Hatırlanmalıdır ki Ankaralılar 1919’da Milli Mücadele karşıtı zalim Vali Muhittin Paşa’yı Ankara’ya Vali diye dayatan İngiliz Muhibi Sadrazam Damat Ferit’i de, Onun Padişahını da, koltuk karşılığında halkına sadece teslimiyet ve esaret vaat eden çürümüş düzenini de tanımamışlardır. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dayatılan zihniyeti de, Onun Sultanını da, Padişahını da, riya düzenini de tanımayacaktır."

Dr. Metin ÖZASLAN kimdir?

1967 yılında Ankara–Kayaş’ta dünyaya gelen ÖZASLAN, Kayaş İlkokulu, TED Ortaokulu ve Kurtuluş Lisesinden sonra ODTÜ’den Sosyoloji Lisans derecesi ile mezun oldu. 1993 yılında Devlet Planlama Teşkilatına katılan ÖZASLAN Bölgesel Gelişme alanında uzmanlaştı. Ankara Üniversitesinde “Kentleşme ve Kentlileşme” konusunda Yüksek Lisans derecesini takiben çalışmalarını devam ettirdiği İngiltere–Nottingham Üniversitesinde “Yerel Kalkınma” konusunda Bilim Doktoru derecesi kazandı. DPT uzmanlığının yanı sıra akademik çalışmalarına Ankara Üniversitesinde SBF ve DTCF’de verdiği derslerle devam etti. Ankaramızın köklü Seymen geleneğinden gelerek Seymenbaşılığa yükselen ÖZASLAN 2009 yılından bugüne, bizzat Gazi Mustafa Kemal Paşanın talimatıyla 1932 yılında kurulan Ankara Kulübü Derneğinin Genel Başkanlığını yürütmektedir. Eşi Emel Hanımla, Yaren ve Nehir adında iki kız çocukları bulunmaktadır.

Haberin Devamı