Gazete Vatan Logo

Gördüğüm ilgiye şaşırdım

Zeynep Özyılmazel ilk single çalışması Zaman Olur'u dijital platformlarda yayınladı ve büyük beğeni topladı. Sanatçı, “Single beklediğimin üzerinde ilgi gördü ve beni şaşırttı” diyor

Gördüğüm ilgiye şaşırdım

Yıllardır sahnedesiniz ama neden bu kadar zaman beklediniz bir single için?

Aslında 3 sene evvel bir maxi single çıkarmak üzereydim. Ama beni yansıtan bir iş olmaktan çıktı zamanla. “Ne yaparsak tutar?” kaygısı başladığı zaman özgün olmak mümkün olmuyor. Kendim olma, neysem onu yansıtma derdindeyim. Zaman Olur böyle olduğu için ve şimdi bana geldiği için bu zamanda çıktı.

Zaman Olur nasıl ortaya çıktı?

Geçen yaz Erkin Arslan Alaçatı’da sahne aldığım yere geldi. Ertesi hafta bir daha geldi. Üçüncü hafta geldiğinde ise bu şarkıyı yapmıştı. “Mutlaka kayıtlı bir şarkın olmalıydı” dedi.

Single süreci gözünüzü korkuttu mu? Ya olmazsa kaygısı yaşadınız mı?

Single çıkarmak gibi bir derdim yoktu. Bu şarkı bana da bir sürpriz oldu. Başlarda çok üzerinde durmadım. Ama iş ilerledikçe tek kaygım, kendimi tam olarak ifade edip edemeyeceğim oldu. Erkin başından sonuna, tüm detaylarıyla beni yansıtan bir şarkı yapmıştı. Fotoğrafıyla, klibiyle, tasarımıyla, geri kalan her şeyin de öyle olmasını istedim. Oldu da...

Haberin Devamı

Single aşamasında sizi en çok şaşırtan ne oldu, ne oluyor?

Öncelikle yapabileceğim şeyleri görmek, gücümü farketmek iç sesime kulak vermek ve sezgilerimin önemini keşfetmek açısından paha biçilmez bir süreçti. Ama asıl şaşkınlığı ve mutluluğu single çıktıktan sonra yaşadım. Tüm derdi kendi olmak ve kendini yansıtmak olan ve kendi gibi kalmak için ciddi bir mücadele veren biri olarak, samimiyetin insanlardaki etkisini görmek beni çok mutlu etti. Beklediğimizin üzerinde ilgi gördü Zaman Olur...

Rekabetim kendimle olur

Bu sezon için iddialı mısınız?

Söylediğim gibi, ben sevdiğim işi yapıyorum ve sevdiğim şekilde yapmaya devam etmek istiyorum. Bir rekabet söz konusu olursa bu, bir önceki işimden daha iyisini yapmak konusunda kendimle olur.

Tecrübe kendime güvenimi arttırdı

Babanız Neco'nun singlea tepkisi ne oldu?

Çok beğendi ve tebrik etti. Küçüklüğümde ona bir konuda fikrini sorduğumda, bana önemli olanın benim ne düşündüğüm olduğunu söylerdi.

Şarkı söylemek konusunda ailenizin üzerinizde kurduğu baskıdan söz ettiniz. Bu durumu hala yaşıyor musunuz?

Haberin Devamı

Kendi tecrübeleri doğrultusunda uzak tutmaya çalıştılar ama Şu an beni destekliyorlar.

Neco'nun kızı olmak nasıl?

Müzik dolu bir evde büyüdüm. Ayrıca camiayla ilgili birçok olaya, konuşmalara şahit oldum. İşin mutfağını da öğrendim. Babam çok sevilen ve saygı duyulan biri. Bu anlamda onun kızı olmak bana gurur verir. Ama ben ondan daha çalışkan ve disiplinliyim. Babam biraz rahatına düşkündür. Bunu söyleyin, itiraz etmez.

Özgüveninizi artıran şeyler neler oldu?

Tecrübe... Her sahneye çıktığımda yeni şeyler öğreniyorum. Tabi kendine bakmak, sağlıklı yaşamak bana göre şarkı söyleyen biri için hayati önem taşıyor ve kendinizi iyi hissetmek güven veriyor. Bu vesileyle şan hocam Zehra Belevi’ye de teşekkür etmek isterim. Sesim onun sayesinde o çok gelişti.