Gazete Vatan Logo

Google Maps'e dev yenilik!

Artık yanlış dönüşlere son! Google'ın haritalar uygulaması Google Maps çok yakında güncelleniyor ve yol tarifi konusunda uzun süredir beklenen bir özelliğe kavuşuyor.

Google Maps'e dev yenilik!

Google'ın açıklamalarına göre Google Maps artık Street View görsellerini kullanarak küçük ön izlemeler hazırlayacak ve size yol tarifi sırasında dönmeniz gereken sapakları ve dönüşleri gösterebilecek.

Fakat bu yeniliğin kötü bir yanı da var. Zira bu görseller yalnızca navigasyon özelliğinin dışındayken kullanılabilecek. Yani gitmek istediğiniz lokasyonu seçtikten sonra yol tarifine başlamamanız gerekiyor. Bu süreçte Google Maps sizler için küçük görselleri Street View üzerinden alıyor ve yol üzerinde yapacağınız dönüşler için listeliyor.




Bu gösterilen küçük ön izleme görsellerine tıkladığınız anda direkt olarak tam boyutlu Street View görselleri önünüze geliyor. Bu yeni özellik yolculuğunuza başlamadan hemen önce kullanıldığında oldukça yardımcı olabilir ama açıkçası navigasyon sırasında da bu görselleri görebilmek bir hayli etkili olurdu.
Güncellemenin henüz ne zaman yayımlanacağı bilinmiyor ama çok kısa bir süre içerisinde hem iOS hem de Android platformlarında yeni Google Maps'e kavuşacağımız kesin. (Shiftdelete)

Haberin Devamı