Gazete Vatan Logo

Google Haritalar'a yeni özellik!

Google, Haritalar'a ve Arama servislerine eklediği soru-cevap bölümünü çeşitli bölgelere dağıtmaya başladı. Geçtiğimiz ay çalışmaya başlayan soru-cevap özelliği, şimdilik sadece Haritalar uygulamasının Android versiyonunda yer alıyor.

Google Haritalar'a yeni özellik!

Soru-cevap bölümünün eklenme amacının, kullanıcılarının daha önce bulunmadıkları yerler ve mekanlar hakkında daha kapsamlı bilgi alabilmeleri olduğunu söyleyen Google, bu özellik sayesinde kullanıcılar arasındaki iletişimi de güçlendirmeyi hedefliyor.

İşletme sahipleri, kendilerine bir soru geldiğinde Google tarafından bilgilendirilirken aynı zamanda soru sahipleri de soruları cevaplandığında Google tarafından bildirim alıyorlar. Kullanıcıların soruları mekan hakkında bilgisi olan başka kişiler tarafından da yanıtlanabiliyor. Yani soru sormak veya yanıtlamak için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Google Haritalar'da bu özelliğe, mekanın arama sonuçlarında gösterilen karttaki adres, telefon numarası gibi detaylarının altında yer alan ikon üzerinden erişilebiliyor. Ayrıca Arama servisinin mobil arayüzü üzerinden de soru-cevap bölümüne ulaşılabiliyor.
Soru-cevap özelliğinde cevaplar için oluşturulan oylama sistemi sayesinde kullanıcılar verilen yanıtları puanlayabilecek. En yüksek puana sahip cevaplar üst sırada gösterilecek ve böylelikle karışıklıkların önüne geçilmiş olacak.

Haberin Devamı