Gazete Vatan Logo

Golf turizmine business müjdesi

THY, yüksek harcama potansiyeline sahip turistler için ‘Direkt Turizm Hamlesi’ başlattı. Başta golfçüler olmak üzere zengin turistleri çekmek için direkt business seferler konuldu

Golf turizmine business müjdesi

Turizmde yaşadığı krizin ardından ağırladığı turist sayısını kısa sürede artıran ancak turizm gelirlerinde istediği başarıyı gösteremeyen Türkiye turizmi bu konuda yeni bir adım attı. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, özellikle yüksek harcama potansiyeline sahip turist grupları için ‘Direkt Turizm Hamlesi’ni başlattıklarını açıkladı. Protokol kapsamında 2019’dan itibaren Türkiye’nin gözde turizm merkezleri Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından yurt dışında 11 ülkedeki 34 noktaya toplam 67 frekans ile tarifeli seferler düzenlenecek.

Hedef İngilizler

Türkiye’de otelcilerin özellikle şikayet ettiği konuların başında golf oyuncularının yüklü ekipmanları dolayısı ile direk seferlerle Antyalya’ya seyahat edememesi geliyordu. Aycı, attıkları bu adımla beraber kırmızı kuyruk yani THY’nin business classs uçakları ile daha nitelikli turistleri direkt olarak ülkeye getireceklerini söyledi. Özellikle Antalya bölgesindeki muhteşem tesislerin çok özel golf sahalarına sahip olduğunu belirten Aycı, “Özellikle İngiltere’den hat sayısını artırmak ve ‘business class’ uçaklar koymak suretiyle Antalya’ya direkt olarak, golf turizminin getirilmesi ve bu ziyaretçilerin sayısının daha da artırılması için mücadele edeceğiz. Uçak bileti, araç kiralama, otel ve diğer tüm hizmetleri de paket haline getirip yeni bir modelle satışa sunacağız” şeklinde konuştu. Bu kapsamda haftalık 67 sefer düzenlenmesi planlanan ülkeler İngiltere (8), Almanya (14), Rusya (14), Azerbaycan (7), Suudi Arabistan (3), Kuveyt (4), Ürdün (4), Ukrayna (1), Cezayir (3), İsrail (5), Lübnan (4) olarak açıklandı.

Haberin Devamı