Gazete Vatan Logo

Gökçek'i şoke edecek seçim anketi

"Yerel seçimler ne zaman yapılacak" tartışması sürerken ORC araştırma şirketi, 3 büyükşehirde yerel seçim anketi yayınladı.

İstanbul , Ankara ve İzmir 'de yapılan anketlerde yerel seçimlerde hangi adaya oy verecekleri soruldu.

İstanbul'da adaylar arasında Kadir Topbaş açık ara önde. Topbaş'ın hemen ardından CHP'nin muhtemel adayı gözüyle bakılan Gürsel Tekin geliyor.

Ankette Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e kötü bir sürpriz var, çünkü Sarıgül listede Binali Yıldırım, Egemen Bağış gibi isimlerin gerisinde kaldı.

Ankara'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yine listenin başında. Ancak CHP'nin Ankara adayı olarak adı geçen ve 2. sırada yer alan Emine Ülker Tarhan'ın Gökçek'i zorlayacağı konuşuluyor. Tarhan'ın ardından ise Gökçek sonrası Ankara'nın Belediye Başkanı olarak gösterilen ancak 3. dönemden sonra siyasete veda edeceğini açıklayan Ali Babacan geliyor.

CHP'nin kalesi İzmir'de ise Konak Belediye Başkan Dr. Hakan Tartan ilk sırada. Tartan'ın hemen arkasında AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım var. Mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 3. sırada yer alıyor.

SON ANKETTE PARTİLERİN OY ORANLARI

Partilerin son oy oranlarında 12 Haziran seçimlerine yakın oranlar var. AK Parti yüzde 49.5'le lider parti durumunda. CHP'nin oy oranı ise yüzde 26.2.. Başkanlık yarışına sahne olacak MHP'nin oy oranı ise yüzde 13.8. BDP'nin oyları 6.1.

YEREL SEÇİM TARTIŞMASI

Yerel seçimlerin 2013 yılı sonbahar aylarında yapılıp yapılmaması tartışması sürerken, seçmene yerel seçimlerin erkene alınması ve seçilme yaşının 18'e düşürülmesi de soruldu.

MHP'DE BAHÇELİ'YE DESTEK NE DURUMDA?

MHP'nin 4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşecek kongresine yaklaşık 2 hafta gibi az bir süre kala MHP seçmenine "Bahçeli'yi başarılı buluyor musunuz" ve "MHP'de başkan değişikliğine ihtiyaç duruyor musunuz" soruları soruldu. Sonuçlar Bahçeli'nin yüzünü güldürecek cinsten. Çünkü seçmenin yüzde 69.7'si Bahçeli'yi başarılı bulurken yüzde 30.3'ü başarısız buluyor. Yüzde 72.4 başkan değişikliğine ihtiyaç duymazken, yüzde 27.6 değişiklik istiyor.

Haberin Devamı