Gazete Vatan Logo

Girişimci öğrencilere üniversitede yeni bölüm

Eğitimini aksatmadan girişimcilik fikirlerini hayata geçirmek isteyen üniversiteliler için devlet üniversiteleri yeni bir adım attı.

KOSGEB tarafından desteklenecek olan Girişimcilik ve Yenilikçilik Bölümü, ilk olarak Ege Üniversitesi'nde ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde açıldı. Bölümü başarıyla bitiren öğrencilere KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilecek. Mezun olan kişiler, bir işletme kurmaları halindeyse bir kısmı geri ödemesiz olmak üzere 100 bin TL destek almaya hak kazanacaklar.

Prof. Dr. Budak “Ege Üniversitesi olarak hedefimiz, yenilikçi ve girişimci kapasitesini arttıran ve teknolojiyle uyumlu hale getiren bir üniversite olmak. Bunu da, bugünden öğrencilerimizi bu bakış açısıyla yetiştirmekle sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında ilk Girişimcilik ve Yenilikçilik Bölümü'nün Ege Üniversitesi tarafından hayata geçirildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye’nin yenilikçi ve teknoloji tabanlı üretim ile büyümesine katkı sağlayacak girişimci gençleri yetiştirdiklerini söyledi.

Bir doktorun ya da tarih uzmanının da bir mühendis kadar girişimci olabileceğine ancak bunun eğitimini alması gerektiğine dikkat çeken Ege Üniversitesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdal Temel, , “Özellikle mezuniyetinden sonra istihdam sıkıntısı olan bölümlerde eğitim alan öğrencilerimizin bu eğitimi almasını, kendilerine alternatif bir kariyer planlamasına destek olmayı önemsiyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı