Gazete Vatan Logo

Giderek Türkleşiyorum

Yeni Gelin dizisinin Bella’sı Jessica May artık giderek Türkleştiğini anlatıyor. Türkçesini de ilerleten oyuncu “İnsanlar bazen Brezilyalı olduğumu unutuyor. Çay koyup sohbete etmeye bayılıyorum” diyor.

Giderek Türkleşiyorum

Türkçeniz çok ilerlemiş. Bunu nasıl başardınız?

Daha önce her gün kumbarama bir kelime atıyorum demiştim, bu alışkanlığım devam ediyor. Bu yüzden Türkçe’yi de hızla öğrenmeye devam ediyorum. Türkiye aşık olunacak bir ülke çünkü harika bir coğrafyaya ve bu coğrafyada yaşayan çok güzel insanlara sahip. Adana’da çekim yaparken Adana’ya ve insanlarına hayran kalıyorsunuz. Kalkıp Karadeniz’de yaylalara çıkıyorsunuz bambaşka bir atmosferle karşılaşıyorsunuz. Yörenin insanı inanılmaz sıcak ve çok cana yakın. Herkes size kapılarını ardına kadar açıyor. Acaba dünyanın her yerinden insanlar bu kadar cesaretli mi düşünmeden edemiyor insan. İnsanlarla bu kadar iç içe olunca Türkçe’niz de bir şekilde ilerliyor.

Buradaki dizi sektörünü yurt dışına göre nasıl buldunuz?

Türkiye’deki dizi sektöründe çalışan insanların büyük bir güçle ve sabırla çalıştığını düşünüyorum. Çünkü Brezilya’da ve gezdiğim ülkelerde dizi sürelerinin yarım saat ile bir saat arasında değişir. Bu işi öğrenmek, pratik olmaya alışmak açısından çok iyi bir şey ama vücudu gerçekten yoruyor. Yurt dışından gelen ve yurt dışındaki dizi temposuna alışmış biri burada çok zorluk çeker. Her iki tarafın da artıları eksileri var. Ama ben şu an keyif aldığım taraftayım.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz’la oynamak isterim

Burada hangi oyuncularla karşılıklı oynamak isterdiniz?

Cem Yılmaz’la daha önce reklam için sette bir araya gelmiştik. İşini özenle yapan çok eğlenceli biri. Cem Yılmaz sette işini sevmeyerek yapan birine bile o an işini sevdirebilir. Çünkü inanılmaz espriler yapıp sizi yükseltebiliyor ve işinize odaklanmanızı sağlıyor. Beni bile öğrenebildiğim Türkçemle çok güldürdü. Bir gün onunla birlikte bir projede yer almayı çok isterim. Demet Akbağ ve Cezmi Baskın da izlerken çok keyif aldığım, kendini gerçekten izleten oyuncu ustaları. Kendi dilimde de bu işi yapmayı çok istiyorum. Natalie Portman ile bir projede yer almayı çok isterdim.

Türk erkekleri çok sahiplenici

Türk erkeklerini nasıl buldunuz?

Türk erkekleri kız arkadaşı olsun olmasın yanındaki kadına daha fazla sahip çıkıyor. Koruyup kolluyor. Brezilya erkekleri biraz daha rahatlar. Ama gördüğüm kadarıyla herkes olduğu yerde gördüğü gibi yaşamaya alışmış. Herkes bu şekilde mutlu bir şekilde yaşayıp gidiyor.

Haberin Devamı

Gittikçe Türkleştiğinizi hissediyor musunuz?

Bazen insanlar benim Brezilyalı olduğumu unutuyorlar. Her gün bir Türk kahvesi içerim. Artık çay içmeye de alıştım. Çay içip muhabbet etmek çok hoşuma gidiyor. Mıhlamaya bayılıyorum. Her öğün yiyebilirim. Tatlılardan da baklava ve künefe favorim.