Gazete Vatan Logo

Gençleşeyim derken yaşlı görünmeyin

Gençleşeyim derken yaşlı görünmeyin

Günümüzde kadınların en büyük korkusunun yaşlanmak olduğunu belirten Uzman Estetisyen Nur Bilen Yavuzer, "Çizgileri tamamen silmek yerine güzel yaşlanmak çok önemli” diyor.

Ne kadar karşı koymaya çalışsak da yaşlanıyoruz. Peki bu süreci yavaşlatabilir miyiz? Uzmanlar bunun için sürekli yeni yöntemler geliştiriyor. Estetisyen Nur Bilen Yavuzer, yaşlanma sürecinde kolajenin azaldığını belirterek, “Bunu geri çevirmek için kimi zaman ameliyat ile kimi zaman ise ameliyatsız estetik müdahaleler yapılıyor. Peki cildimiz için bu kadar önemli olan kolajeni besleyen ve nemlendiren ne? İşte burada karşımıza Hyaluronik Asit çıkıyor. Bu molekül ağırlığının 1000 katı su tutuyor. Doğanın bize sunduğu en mükemmel nemlendirici. Eklemlerde ve deride mevcut ama vücudumuzdaki toplam miktarın yarısı derimizde yer alıyor. Ortalama bir iki günlük yarı ömrü var yani sürekli yıkılıyor ve yeniden yapılıyor. Yaşla birlikte üretim miktarı ve kalitesi azalıyor. Buna bağlı olarak da yaşlandıkça daha kuru, yıpranmaya açık, parlaklığını ve dolgunluğu yitirmiş bir deri ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

En sık hangi estetik işlemler yapılıyor?

Doğumla başlayan ve ölüme kadar geçen sürede fiziksel olarak gelişim; duraklama ve gerileme dönemlerine sahip. Gelişim 20lerin sonuna kadar. Duraklama 40ların ortalarına kadar. Geç 40’lı yaşlardan itibaren de gerileme başlıyor. 40’ların başında yapılacak müdahaleler gerileme dönemine daha sağlıklı başlamamızı sağlar ve daha uzun süre genç görünmemizi sağlar.

Vitamin ve protein desteği

Vitamin ve Protein enjeksiyonları cildi nemlendiriyor. Derinin daha sağlıklı ve parlak gözükmesini sağlarken aynı zamanda yaşlanma sürecinde de belirgin yavaşlatıcı etkiye sahiptir. Yılda iki, üç kez yapılabilen bu uygulama kullanılan ürünlere göre 1000-2500 tl arasında değişir.

BBL ile lekelere veda

Kırklı yaşlardan itibaren güneş hasarı el ve alında kahverengi lekeler oluşturuyor. Geniş spektrumlu ışık cihazı olan BBL, ışık enerjisi kullanarak kollajen üretimi artırıyor, cilt altı dokuları sıkılaştırıyor. Bu uygulama ile lekelerden kurtulmak mümkün.

Haberin Devamı

Lazerle cilt yenileme

Derinizdeki düzensizlikler, ince kırışıklıklar, genişlemiş gözenekler aldığımız yılların daha belirgin gözükmesine neden olur. İşte yılların izlerini silmenin yolu fraksiyonel lazer ve coolaser teknolojlerinden geçiyor. Kullanılan lazer enerji kaynağına göre deri altı ve üstünde kontrollü hasar yaratarak hem cilt üstünde hem de altında yenilenme sağlanır.

Botoksla dinlenmiş bir ifade

Botoks bu dönemde başlanan bir uygulama. İki kaş arasındaki kırışıklıklar 40’lı yaşların kaçınılmazı. Buna ek olarak kaş ve göz kapağındaki düşüşler, alındaki yatay çizgiler sert ve yorgun bir görüntüye neden olur. Yüzümüzdeki bu keskin çizgilerin yumuşatılması 40 yılın üzerimizde bıraktığı izleri de azaltır. Botoks yüze daha yumuşak, sevimli, dinlenik ve taze bir görüntüyü vermenin en kolay yoludur.

Dolgu ve profesyonel bakımlar

40 lı yaşlarda incelen dudaklar, yuvarlaklığını kaybetmiş yanak ve elmacık kemikleri üzgün ve yorgun görüntümüzde önemli rol oynar. Olgunlaşmaya başlayan yaşımızı gizlemenin en kolay yollarından biri ise yüzümüzün dolgunluğunu kazanmaktan geçer. Profesyonel tıbbi cilt bakımları ise derinin yüzeyinin temizlenmesini, ölü hücrelerin uzaklaştırılmasını ve deri altının daha iyi nemlenmesini sağlar. Bu bakımlar arasında infüzyon sistemleri en etkin cilt bakımı yöntemi. Kişinin ihtiyacına göre bu bakıma nemlendirici, besleyici veya onarıcı bir takım aktif etken maddeler eklenir. Ayda bir, iki kez yapılabilen bu uygulamanın fiyatı kullanılan cihaz ve ürünlere göre 500-1500 tl arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Genetik gençleşme yolu

BBL -Broad Band Light bir ışık teknolojisi. Deri altı ve yumuşak doku tabakasına verilen enerji ile kollajen üretimi artırıp, elastikiyetin korunmasını hedefliyor. 4-6 seansta kollajen liflerde belirgin sıkılaşma ve miktarında artış meydana gelir. Halen Amerikada genetik gençleşme için etkin olan tek yöntem olarak görülüyor. Seans maaliyeti verilen enerji düzeyi ve uygulanan filtrelere göre 2000-4000 tl arasındadır.

Haberin Devamı

Kollajen üretimini artırın

Kollajen indüksiyon tedavisi ise yavaşlamaya başlayan kollajen üretimini artırmak için kullanılır. Böylece hücreler kalite ve miktar olarak daha çok kollajen oluşturmamızı doğal yollarla sağlar. Birer ay ara ile yapılan üç enjeksiyon ile kollajen üretimi artırılır ve 2-3 yıl süresince etki eder.

Kök hücre maliyeti 10-30 bin TL

Kök hücre diye bilinen fibroblast kültürü uygulamasında kişiden alınan deri parçasından kollajen üreten hücreler ayıklanıp,kanından elde edilen büyüme faktörleri ile çoğaltılıyor. 4-5 haftada çoğaltılan bu hücreler tekrar kişiye enjekte edilerek kollajen üreten hücre sayısında bir artış sağlanır.