Gazete Vatan Logo

Genç yaşta aşkı kaçırmamalı insan

Yetiştirme yurdunda kalan beş arkadaşın hikayesini izlediğimiz “Kırgın Çiçekler”de Kader karakteri ile yıldızı parlayan Naz Çağla Irmak, üniversitede tiyatro eğitimi alıyor, oyunculuğu tek hayali olarak tanımlıyor.

Genç yaşta aşkı kaçırmamalı insan

Oyuncu olmaya karar verdiniz?

Kendi halimde sakin yaşayan biriyim. Ben hayatımda spesifik bir karar anı hatırlamıyorum açıkçası, sanki hep oyuncu olmak istiyordum. Babam müzisyen annem oyunc. Kuliste oyunu izlemek masal gibi gelirdi hep bana. Otuz kez, kırk kez izlediğimi hatırlarım aynı oyunu. Sahne arkasında kendi kendime oynardım, bütün repliklere ezbere olurdum. Her oyun sonunda beni de selama çıkarmalarını beklerdim “bu kızcağızda otuz kez izledi oyunu” diye. Tabii çıkarmadılar, ben de lisede tiyatro okumaya karar verdim. Maceram böyle başladı anlayacağınız.

Uzun zamandır Kırgın Çiçekler dizisinde oynuyorsunuz. Canlandırdığınız karakterden bahseder misiniz ?

Kader’le ayrı bir gönül bağımız var artık, takdir edersiniz ki üç koca senedir beraberiz. Kader kendi tabiriyle hayata bir sıfır yenik başlayanlardan. Henüz üç günlükken un çuvallarının üstünde bulunmuş, gözünü yetiştirme yurduna açmış diyebiliriz. Hep anne babasının yaşadığına inanmış, onları aramış, asla vazgeçmemiş. Kader benim için umudu temsil ediyor. Tabii zamanla beraberce büyüdük, değiştik ama umudumuz hiç ölmedi.

Haberin Devamı

Güçlü bir kadın olmayı öğreniyorum

‘Bir gün mutlaka…’ dediğiniz neler var hayatta?

Bir gün mutlaka bir karavan alıp annemle sonu belli olmayan bir seyahate çıkmak, asla bir yere ait olmamak, bilmediğim kültürler öğrenmek ve güzel bir tiyatro oyununda oynamak istiyorum.

İçinde yaşamak istediğiniz bir film ve gerçek hayatta olmak istediğiniz bir karakter var mı?

Grand Budapeşt Hotel’de yaşamak isterdim sanırım, hayatı absürt komedi tadında, masal gibi yaşamak isterdim.

Güçlü bir kadın mısınız?

Elbette zayıflıklarım var, hepimiz gibi. “Daha güçlü nasıl olunur”u öğrenmeye çalışan güçlü bir kadınım diyebilirim.

Huzur aşktan önemli mi peki?

Bence hayatta az karşımıza çıkan, çıktığında kaçılmaması gereken bir şey aşk. Ben bu yaşta ve bu enerjideyken aşkı seçerim, yıllar beni yorduktan sonra sorarsanız cevabım aynı olmayabilir.

İlişkide uyumlu bir insan olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Genelde uyumlu bir insan olduğumu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Gelecek için planlarınız neler?

Hep belirtiyorum sanırım ama daha yolun çok başındayım, uzun bir gelecek var önümde, ama yakın gelecek planlarımdan bahsedebilirim size; sahnede olmak, beni heyecanlandıran ve tatmin eden işler yapmak, çok öğrenmek, çok gülmek, gülmenin değerini bilmek.