Gazete Vatan Logo

Genç görünmenin sırrı bu gıdalarda

İngiltere’nin ünlü sağlık kurumlarından olan Harley Medical Group’un diyetisyeni Helen Bond yaşlanma karşıtı yiyecekleri inceledi

Genç görünmenin sırrı bu gıdalarda

- Kereviz sapı - Kuru cilt görünümüne engel oluyor

Klasik diyet yiyeceklerinden olan kereviz sapı yaşlanma karşıtı olmasıyla da dikkat çekiyor. Kereviz sapı A, C ve K vitaminleri ile potasyum açısından oldukça zengin. İçerdiği potasyum vücuda alınan tuzun olumsuz etkilerini dengeliyor. Aynı zamanda vücudun yağ seviyesini düzenliyor, kuru cilt görünümüne engel oluyor. Vücudun düzenlenmiş sıvı dengesi ile göz ve dudak çevresindeki kırışık görünüm azalıyor.

- Ceviz - Yumuşak bir cilt için birebir

Kuruyemişlerin omega-3 açısından en zengin olanı ceviz, cildin sağlıklı bir biçimde yağ üretmesini sağlıyor. Ayrıca cevizde bulunan yağlar cildin yumuşak, nemli ve dolgun görünmesine katkıda bulunuyor. Vejetaryenler omega-3 deposu olan cevizi balık yağına alternatif olarak tüketebilir.

- Zerdeçal - Güneş lekelerine iyi geliyor

Zerdeçal içerdiği antioksidanlar sayesinde uzun süre güneşe maruz kalmanın neden olduğu lekelere ve pigmentleşmeye iyi geliyor. Zerdeçalı smoothie içerisine ekleyerek ya da çırpılmış yumurta ile beraber tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

- Domates

İçerdiği likopen isimli madde sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı oluyor.

- Yulaf ezmesi - Esneklik sağlıyor

Yulaf glisemik indeksi düşük olan yiyecekler arasında yer alıyor. Bu demek oluyor ki kan şekerini aniden yükselten yiyeceklerin aksine yulaf istikrarlı ve yavaş artış sağlıyor. Böylece vücuttaki kolajen korunarak cilt esnekliği sağlanıyor ve kırışıklıklarda azalma gözlemleniyor.

- Hindistan cevizi yağı - Kırışıklıkları azaltıyor

İçerdiği E vitamini sayesinde vücuttaki serbest radikallerin sebep olduğu zararı azaltıyor. Işıldayan bir cilde sahip olmak için nemlendirici özelliğine sahip hindistan cevizi yağını ince bir katman halinde uygulayabilir ya da yemek pişirirken kullanabilirsiniz.

- Tatlı Patates

Tatlı patatesteki A vitaminine dönüşebilen beta-karoten pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

- Marul

Marulda bulunan K vitamini göz çevresindeki koyu renkli halkalarla savaşıyor.

- Limon

C vitamini kırışıklıklarla mücadele eden kolajen maddesinin üretimini sağlıyor.

Haberin Devamı

- Yaban mersini

İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücutta dolaşan serbest radikallerle mücadele ederek kırışıklığa engel oluyor.