Gazete Vatan Logo

Gelmiş geçmiş en hızlı otomobil tanıtıldı

Tesla Motors, üretimine 2020'de başlayacağı yeni spor otomobili Roadster'ı tanıttı. 0'dan 100 km/s hıza sadece 1.9 saniyede ulaşabilen spor otomobil, tam dolu şarj ile 1000 kilometre yol giderek bilinen tüm rekorları alt üst etmeye hazırlanıyor.

Gelmiş geçmiş en hızlı otomobil tanıtıldı

Tesla Motors, elektrikli TIR lansmanında bir sürprize imza attı. Bu zamana kadar hakkında hiçbir sızıntı bilgi çıkmayan yeni nesil Tesla Roadster tanıtıldı. 4 koltuklu tek kapılı yeni Roadster, şirketin CEO’su Elon Musk’ın tabiriyle ‘dünyanın en hızlı otomobili’.

Bilindiği üzere Tesla Motors’un ilk otomobili, 2008 yılında tanıttığı Roadster idi. Fakat şirketin bu ilk girişimi fazla rağbet görmedi ve Musk’ın istediği seviyeye ulaşamadı. Sonrasında Musk ve ekibi bambaşka bir yol izledi, 2013 yılında Tesla Model S’i piyasaya çıkardı. İşte bu hamle Tesla Motors’un bir anda popülerleşmesini ve tercih edilmesini sağladı. Hatta devamında çıkan otomobillerle Tesla o kadar ünlü hale geldi ki, otomotiv devleri elektrikli otomobil projelerini hızlandırmak zorunda kaldı.

Model S, Model X, Model 3 ve son olarak Semi derken ürün gamını büyüten Tesla Motors, sürpriz bir hamleyle yeni Roadster’ı da tanıttı. Zira bakıldığında Tesla Motors’un bir spor aracı bulunmuyordu. Model S büyük aile aracı, Model 3 küçük aile aracı, Model X ise SUV olarak karşımıza çıkmıştı ve Tesla’nın artık gerçek anlamda bir spor modele ihtiyacı vardı. İşte yeni Roadster ile bu açık fazlasıyla kapatılmış olacak.

Haberin Devamı

Yeni nesil Roadster ile Tesla Motors, doğrudan Ferrari, Lamborghini ve Porsche gibi ana akıma hitap eden spor otomobil markalarını hedef aldı. Zira araç hem tasarımı hem de performansıyla –Elon Musk’ın tabiriyle- akaryakıtla çalışan tüm araçları hezimete uğratacak.

Tanıtımda açıklanan verilere göre yeni Roadster, 0’dan 100 km/s hıza sadece 1.9 saniyede ulaşacak. Tesla Motors bu veri ile birlikte bırakın Ferrari ve Porsche’yi, 2 saniyenin altında 100 km/s hıza ulaşan bir otomobil üreterek tarihe geçecek. Zira halihazırda seri üretimde 2 saniyenin altında bu hıza ulaşabilen bir otomobil yok.

Tesla Roadster ayrıca 160 km/s hıza 4.2 saniyede çıkıyor. Araç 400 metrelik mesafeyi (drag) ise sadece 8.9 saniyede geçiyor. Elon Musk, tanıtımda aracın maksimum hızına dair kesin bilgi vermese de, 400 km/s üzerinde olduğunun sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Tüm bu performansın yanı sıra Elon Musk, Tesla Roadster’ın 200 kwh bataryaya sahip olduğunu ve tam dolu batarya ile 1000 kilometre yol gidebildiğinin müjdesini verdi. Tesla Motors böylece hız rekorundan sonra menzil rekorunu da kırmış olacak.

Rekorların aracı olan Tesla Roadster’ın biri önde ikisi arkada olmak üzere toplamda 3 elektrikli motoru bulunuyor.

Yeni Tesla Roadster 2020’de yollarda olacak ve bu araç için istenen rakam 250 bin dolar. Araca ilk sahip olmak isteyenlerin 50 bin dolar depozito ödemesi gerekiyor.