Gazete Vatan Logo

Gelecekten geldik!

2030 yılından geldiğini öne süren Noah adlı kişi, iddialarını kanıtlamak için yalan makinesi testine girdi ve testten geçmeyi başardı. Bir diğer zaman yolcusunu 2118’den geldiğini iddia eden Alexander Smith. O da “CIA beni arıyor, sığınıkta yaşıyorum” dedi

Gelecekten geldik!

Geçtiğimiz yıl sosyal medyada yer bulan 2030 yılından geldiğini öne süren Noah isimli kişi bu sefer İngiliz basınının gündeminde. Daha önce yayınlanan videolarında geleceğe dair iddialarda bulunan ve anonim kalmak isteyen Noah 2030 yılından geldiğini ve zaman yolcuğunun o yıllarda keşfedildiğini söylüyordu.

Yalan makinesinden geçti

İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre, zaman yolcusu olduğunu iddia eden genç iddialarını kanıtlamak için yalan makinesi testine girdi ve testten geçmeyi başardı. Ancak aynı haberde yer verilen uzman görüşlerine göre, psikolojik bir rahatsızlığı bulunan bireyler kendilerini aslında olmayan bir şeyin gerçek olduğuna inandırarak yalan makinesini aldatabilir.

İşte geleceğe dair iddiaları
- ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 yılındaki seçimden tekrar zafer ile ayrılacak.
- 2021 yılına kadar yapay zekanın çok daha önemli bir yere sahip olacak, insanlar saatte 900 kilometre hızlara ulaşan elektrikli araçlar üretecek.
- 2028 yılında insanoğlu yıllardır incelediği ve kolonileştirmek için onlarca proje hazırladığı Mars’a ulaşacak.
- Aynı yıl zaman yolcuğunun keşfedildiği dünya kamuoyuna açıklanacak.
2118’den geldim
Kendini Alexander Smith olarak adlandıran kişi de, CIA’in gizli bir projesinde yer aldığını ve hayati tehlikeye rağmen olayı anlatmaya karar verdiğini belirtti. 1981 yılından 2118 yılına yolculuk yaptığını ve oradan geri geldiğini ileri süren Smith, kameraya “CIA beni arıyor, sığınakta yaşıyorum” diye konuştu. Smith, etrafına yeşil ışık yayan garip şekilli çok katlı binaların bulunduğu fotoğrafı kameraya yaklaştırarak gösterdi. Fotoğrafın tam olarak nerede çekildiğini belirtmeyen Smith, ‘21. yüzyılın ortalarında Dünya’ya akıllı uzaylıların geleceğini’ de ifade etti. Videonun altına yorum bırakan kullanıcılarsa Smith’in hikayesine şüpheyle yaklaştı. Kimileri ‘zaman yolcusunun’ sıra dışı görüntüsünün bir maske olduğunu belirtirken, kimileriyse fotoğrafın kötü kalitesini ve Smith’in bedenine uygun olmayan takım elbiseyi eleştirdi.

Haberin Devamı