Gazete Vatan Logo

GAP-Cheetos işbirliğiyle 200 bin çocuk yetişti

GAP ve Cheetos, bölgesel fırsat eşitsizliklerini aşmak için okul çağı ve okul öncesi çocukların gelişimlerini desteklemek amacıyla kurduğu 13 Çocuk Gelişim Merkezleri ile 200 bin çocuğa ulaştı.

GAP-Cheetos işbirliğiyle 200 bin çocuk yetişti

Güneydoğu Anadolu bölgesinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın girişimi ve Cheetos işbirliği ile kurulan, Türkiye Kalkınma Vakfı’nın desteğiyle faaliyet gösteren GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri çocuklara ders çalışabilecekleri, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlanabilecekleri ortamlar yarattı. Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yapılan ‘Çocuk Gelişim Merkezleri Sosyal Etki Değerlendirme Araştırması' 9 ilde 13 farklı merkezde hizmet vermeye devam eden merkezlerde çocukların özgüvenlerinin geliştiğini ve aile içi iletişimin düzeldiğini gösterdi.

“KAMU , ÖZEL SEKTÖR VE SİVİL TOPLUM İŞBİRLİĞİNİN EN ANLAMLI ÖRNEĞİ”

PepsiCo Kıdemli Pazarlama Direktörü Evrim Şen, GAP İdaresi'nin işbirliği ve Türk Kalkınma Vakfı'nın desteğiyle 2003'te başlatılan projeye 4 milyon TL bütçe ayırdıklarını 100 bine yakın çocuğa ve ailesine ulaştıklarını ancak kayıt yaptırmadan gelenlerle bu sayının 200 bine yaklaştığını ifade etti.

2005 yılında kurulan ve bugüne kadar 3046 çocuğun faaliyetlerine katıldığı Mardin-Ömerli GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’yle ilgili açıklamalarda bulunan PepsiCo Kıdemli Pazarlama Direktörü Evrim Şen; Mardin’de yer alan üç merkezden biri. Mardin en fazla gelişim merkezi olan il sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Mardin – Ömerli GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’nin çocukları bugüne kadar yalnızca kendi şehirlerinde değil, Mardin sınırlarının ötesinde de masa tenisi, satranç, futbol, halk oyunları alanlarında birincilikler, ikincilikler, üçüncülükler kazandılar” dedi.

Haberin Devamı

OKUL ÖĞRETMENLERİYLE BERABER YÜRÜYEN SÜREÇ

Şen GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’nin hedeflerini şöyle sıraladı; “Kalabalık aile ortamında çocukların görmekte zorlanabilecekleri bireysel ilgiyi göstermek, gelişimlerinin izlenmesi konusunda ailelere danışmanlık hizmeti vermek, iletişim becerilerini artırarak sosyalleşmelerine destek oluyor. Merkezler ayrıca okul öğretmenleri ile birebir ilişki kurarak çocukların ders çalışma alışkanlıklarının gelişimi konusunda işbirliği sağlıyor, çocukların yetenek ve ilgi alanlarını gözlemleyerek gelecekteki mesleklerinin seçimini yapmaları için yönlendirmelerde bulunuyor. Ayrıca bilgisayar kursu, yabancı dil eğitimi gibi okulda elde edemedikleri bazı ek eğitim fırsatlarına kavuşuyorlar” dedi.

Haberin Devamı

YENİ MERKEZ DİYARBAKIR’A

Batman, Adıyaman ( Merkez,Gölbaşı ) , Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa ( Suruç, Hilvan ) , Gaziantep, Kilis, ve Mardin ( Nusaybin, Kızıltepe, Ömerli )’in de içinde olduğu 9 ilde 13 merkez ile çocuklara ulaşıldığını belirten Şen; GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’nin yenisinin Diyarbakır’a açılacağını belirtti.

BAŞARILI GENÇLERE STAJ İMKANI

Şen, Çocuk Gelişim Merkezleri’ni kurmak ve yürütmekle yetinmediklerini belirterek şöyle devam etti: “GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’nin devamı niteliğindeki ‘Kızlarımız Okuyor’ projemizi yürütmekteyiz. Bu PepsiCo çalışanlarının kendi maaşları verdikleri katkının PepsiCo şirketi tarafından ikiye katlanması ile yürütülen bir projedir. Bu kapsamda merkezlerimize devam etmiş, ancak ailelerinin ekonomik şartları nedeniyle lise eğitimlerine başlayamayacak veya devam edemeyecek olan başarılı kız öğrencilere burs vererek destek oluyoruz. Öte yandan onların iş hayatına hazırlanmalarına çeşitli kurslar ve staj imkanları ile yardımcı oluyoruz.”

Haberin Devamı

“EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİ”

Basın toplantısında konuşan GAP İdaresi Başkanlığı Sosyal Projeler Koordinatörü Ali Çiçin, proje hakkında şunları söyledi: “GAP İdaresi Başkanlığı tarafından, sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını bütünleştiren kalkınma stratejilerini destekleyen ve kapasite geliştirmeye yönelik birçok proje yürütülmektedir. Bu projelerde dezavantajlı grupların gözetilmesi önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu bağlamda yürütülen çalışmaların en önemlilerinden biri de “GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri Projesi”dir. GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’nde; çocukların beklentilerine uygun, enerjilerini olumlu yönde kullanabilecekleri, zihinsel, duygusal, sportif, kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyen eğitimler ve etkinlikler düzenlenmektedir. Proje kapsamında merkezlerin hem iç hem de dış yapılanmalarında çocukların gelişimlerini destekleyecek zengin uyaranların yer almasına dikkat edilmekte, sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlerden yararlanabilmeleri, okul çağındaki çocukların ders çalışabilmeleri, kitap okuyabilmeleri, araştırma yapabilmeleri için uygun alanlar oluşturulmaya çalışılmaktadır.”

Haberin Devamı