İnce bir beden için mucize karışımlar

Yaza sayılı aylar kaldı… buzdolabınızın kapılarını fit bir vücuda ulaşmak için açın… Beslenme uzmanı ve estetik medikal hekim doktor Gönül Ateşsaçan, daha ince bir beden için sağlıklı karışımların reçetesini verdi.

Zayıflatan karışım

Vücudu toksinlerden arındırıp ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Su teresi zengin glukozinat içeriği ile karaciğeri toksinlerden arındırıyor. Su teresi ile benzer özellik gösteren roka da glukozinatın en iyi kaynaklarından biri. Domates zengin likopen içeriği ile doğanın en iyi toksin temizleyicilerinden biri. İçindeki vitaminler; B1, B2, B3, B6, C, E, K, beta-karoten, kalsiyum, folik asit, bakır, iyot, demir, fosfor, potasyum, likopen, sülfürofin, trypthophan.

Malzemeler:

- 1 demet su teresi

- 85 gr roka yaprağı

- 2 büyük domates (dilimlenmiş)

- 1 limonun suyu

- 85 gr semizotu

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri meyve sıkacağınıza koyun ve elde ettiğiniz karışımı bekletmeden tüketin. Bu içecekten azami fayda sağlamak için malzemeleri 30 dakika öncesinden buzdolabından çıkarın.

Haberin Devamı

Çiğ kerevize suyu ise şişkinliği azaltmada ve vücuttaki alkolün fermente olmasını engellemede etkilidir. Brokoli de bağırsakları temizler ve karaciğeri harekete geçirir.

Yağ yaktıran karışım

Domates, böbreklerin yağ kalıntılarını süzmesine ve atmasına yardımcı olan enzimler içeriyor. Çiğ kereviz, yoğun sindirilebilir kalsiyum içeriği ile yağların vücuttan atılmasını hızlandırıyor. Sarımsaktaki etkin bir bileşen olan allicin, kilo verimine yardımcı. Demir açısından zengin olan reyhan ise hem size enerji vererek kalorili atıştırmalıklardan uzak tutar, hem de içeceğinize hoş bir tat verir. Vitaminler: B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, beta-karoten, kalsiyum, folik asit, bakır, likopen ve doğal amino asitler.

Malzemeler:

- 2 büyük domates (doğranmış)

- 2 kereviz sapı (doğranmış)

- 1 diş sarımsak (soyulmuş)

- 1 avuç içi kadar reyhan

- Limon suyu (isteğe bağlı)

- Elma sirkesi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırarak bir meyve sıkacağı yardımıyla suyunu çıkarın ve hemen için.

Bel incelten karışım

Haberin Devamı

Pırasada bulunan besin bileşimi bağırsaklardaki karbonhidrat emilimini yavaşlatıyor. Havuçta bulunan beta-karoten ise metabolizmayı hızlandırıp yağ birikimini azaltıyor. Lahana ise bağırsakları temizleyen ve yağı parçalayan hem sülfür hem de iyodin içerir. Hazırlanan bu iksirdeki besin değeri tablosu şöyle; Vitaminler B1, B2, B6, C, E, K, beta-karoten, folik asit, kalsiyum, krom, iyodin, demir, magnezyum, manganez, potasyum, fosfor.

Malzemeler:

- 1 orta boy lahana (yaprakları ayrılmış, göbeği küp şeklinde doğranmış)

- 1 adet pırasa (temizlenmiş, doğranmış)

- 1 adet havuç (temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış) eğer evde havucunuz yoksa bu sebze yerine kabak da kullanabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR