Arayın diyetiniz kapıya gelsin...

Dünyada ve Türkiye’de başlayan yeni zayıflama trendi Catering diyetleri. Günlük kalori ihtiyacına göre 3 ana, 3 ara öğün adresinize geliyor… Prof. Dr. Murat Baş ile konunun detaylarını konuştuk.

Arayın diyetiniz kapıya gelsin...

Catering firmaları aracılığı ile yapılan diyet programları bir hastalığı bulunmayan sağlıklı kişilere rahatlıkla uygulanabiliyor. Günlük diyet mönüleri 35 ile 60 TL arasında değişiyor

Bu sitemin en büyük özelliğinin hizmeti alan kişinin diyetisyen ile yüz yüze gelmemesi olduğunu belirten Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Baş hizmeti almaya ihtiyaç duyan tüketicilerin, web tabanlı online hizmet ile siparişlerini kendilerinin organize ettiğini söylüyor. Baş, “Günde 20-50 paket hizmet veren küçük çaplı catering hizmeti veren işletmelerde diyetisyen ile görüşme yapanlar mevcut. Bu sektörün bir kısmında, diyetisyenler kendi danışanları için, bünyelerinde oluşturdukları mutfaklar ya da anlaşma yaptıkları restoranlar ile de hizmet sağlayabiliyor. Ancak sistemin geneli online hizmet veriyor” diyor.

Haberin Devamı

Catering firmaları diyet mönüleri hazırlıyor ama özel hastalıklar için hizmet vermiyor

Kişi takibi önemli

Sistemde sorumluluk, hizmeti alan kişiye ait. Online sistem üzerinde, kişinin kişisel verilerine göre belirlenen günlük alması gereken enerji değeri üzerinden, kişilere özgü hazırlanan beslenme programı ile catering hizmeti sağlanıyor. Hatta bazı online hizmet veren catering işletmeleri; paketin kalori seçimini kişinin kendisine bırakıyor.

Kişiye özel diyet programı alanların zayıflama süreçleri daha sağlıklı

Kişiye özel zayıflama amaçlı catering hizmeti özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Yüksek lisans öğrencimle yaptığım bilimsel bir çalışmada; kişiye özel catering hizmeti alan tüketicilerin, bu hizmeti almayan tüketicilere göre daha verimli bir zayıflama süreci geçirdiklerini belirledik. Detoks programlarının bilimsel alt yapısı yok. Detoks vücudu arındırma anlamında kullanılır. Ancak detoks bir yaşam biçimi. Eğer siz günde 5 porsiyondan fazla sebze-meyve, tam tahıl ürünler tüketiyorsanız, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını takip ediyorsanız, yeterli su içiyorsanız ve düzenli fiziksel aktivite yapıyorsanız zaten detoks sizin yaşamınızın bir parçasıdır. Ayrıca vücudunuz kendisini toksinlerden arındıran metabolik bir sisteme sahip. Yılın 360 günü hırpalanan bir vücudu, 5 gün yapılan bir detoks programı ile sağlıklı hale getiremezsiniz.

Haberin Devamı

Arayın diyetiniz kapıya gelsin...

Şok diyetler kısa vadeli çözümler sunar. Kaybedilen kilo da yağdan değil, kastan olur.

Ev dışında sağlıklı beslenmek zor

Diyet yapan kişilerin en büyük endişesi, ev dışında yedikleri yemeklerin içeriklerine hakim olamamalarıdır. Çünkü bazen bir restoranda yediğinizi masum bir salata, aslında kalori açısından yüksek bir değere sahip olabiliyor. Ya da bir restorana girdiğinizde, menüdeki çeşitlilik diyete olan sadakatinizi bozabiliyor. İşte tüm bu durumlar, catering hizmetini cazip hale getiriyor.

DİĞER YENİ YAZILAR