Rooftop Festivali başlıyor

Şehrin en güzel manzaraları müzikle birleşti. Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan İstanbul Rooftop Festival, İstanbul’un eşsiz teraslarında müzik keyfi yaşatacak.

Şehrin en güzel manzaraları müzikle birleşti. Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan İstanbul Rooftop Festival, İstanbul’un eşsiz teraslarında müzik keyfi yaşatacak.

8-9 Eylül tarihlerinde İstanbul’un en gözde 12 terasında gerçekleşecek olan etkinlik 40’tan fazla müzisyene ev sahipliği yapacak. Performansların yanı sıra birbirinden farklı aktivitelerin de gün boyu devam edeceği festivalde, katılımcılar yaza hep beraber son bir kez veda edecek. Dünyaca ünlü müzisyenlerin yanı sıra yerli sahnenin de en güçlü isimlerini ağırlayacak olan festivalde, kokteyl atölyelerinden gastronomi atölyelerine, uçurtma yapımından yogaya kadar daha bir çok aktivite gerçekleştirilecek. 2015 yılından bugüne toplam da 15 binden fazla müzikseveri ağırlayan ve şehrin içinde gerçekleşen en kapsamlı festival olarak tanımlanan İstanbul Rooftop Festival, tek bir bilet ile 15’e yakın mekanı deneyimleme fırsatı tanıyor. Bilet fiyatları ise 110 TL.

Tek bir biletle 12 terası ziyaret edebileceksiniz

Festivalin organizatörü Profun Creative Events ekibi’nden Ilgaz Karakuş, Eray Öz, Volkan Bahar, Murat Zaroğlu ve Ali İlerigelen, festival ile ilgili şunları söyledi: ”İstanbul Rooftop Festival, diğer projelerimiz arasında bizi en fazla heyecanlandıran projemiz diyebiliriz. Festival bu sene en kapsamlı hali ile katılımcıları bekliyor. 12 farklı teras ve 2 farklı kulüpte gerçekleşecek etkinlikleri katılımcılar tek bir bilet ile deneyimleyebilecek. Yaza en güzel vedayı yine İstanbul’un nefes kesen güzelliğine karşı hep beraber yapacağız diyebiliriz!

Haberin Devamı

Bu seneki Line up’ımız, genel olarak iki senedir İstanbul’da oluşturmaya çalıştığımız rooftop kültürü ile uyumlu sakin ama enerjik basslar üstüne yumuşak melodiler ve vokallere ağırlık veren müzisyenlerden oluşuyor. Round Table Knights’ın duygu yüklü melodileri bir yana Timboletti’nin sizi sanki bulutlarda dans ettiren ezgileri, Kalabrese’nin dansa davet eden vokalleri ve Jad&the’nın soul dokunuşları, oluşturmaya çalıştığımız bu kültürün en önemli parçalarından bir tanesi.”

Haberin Devamı

İstanbul teraslarında sonsuz müzik keyfi

Kalabrese
İsviçreli deep house müziğin temsilcisi Sacha Winkler, (sahne adı Kalabrese), Kafi Lied ve Purple Rose adlı şarkıları ile tanınıyor.
Round Table Knights
İsviçreli Biru Bee ve Marc Hofweber ikilisinin oluşturduğu grup, DJ setlerinde genellikle house tarz müzik yapıyor. İkili müzik kariyerlerine hip-hop ve cazz ile başladı.
Timboletti
Helve Selva parçasında Selda Bağcan’ın Gesi Bağları’nı kullanan Alman sanatçı, müziğini sihirli bir ağacın etrafındaki dans olarak tanımlıyor.
Jad&The
House müzik temsilcisi Jad Lee’nin tek kişilik projesi Jad&The, bu yıl çıkardığı EP’i Rage In Europe ile İstanbul’da sevenleriyle buluşacak.
Nico Sun
Müziğini canlı ve eğlenceli perküsyonlar, etnik ritimler ve derin bas hatları ile buluşturan İsviçreli melodic house temsilcisi Nico Sonne’da festivalde.
Headwaters
Elektronik müziğe olan ilgisi ile Dj’lik yapmaya başlayan Engin Ozbatir ve erken yaşlarda elektro gitar çalarak müzik kariyerine başlayan Onur Okutan’dan oluşan dub house ikilisi Headwaters, 2016 yılında kuruldu.
Islandman
İstanbullu yapımcı Tolga Böyük’ün solo projesi olarak hayata gelen Islandman, enstrümantalist üçlüsü olarak sahne alarak, Anadolu melodilerini gitar ve synth rifflerle dans pistleri ile bir araya getirdi. Tolga Böyük, Eralp Güven ve Erdem Başer in oluşturduğu grup, “Ağıt” adını verdikleri EP’lerini 2016 yılında yayınladı.
Gidin, görün, dinleyin...
90’ların en iyileri sahnede
Türk pop müziğinin sevilen isimleri Yaşar ve Emre Altuğ, 29 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Park’ta. 90’ların sonunda hayatımız giren, pop müziğin önemli isimleri Emre Altuğ ve Yaşar ile unutulmaz bir konserin bilet fiyatı 68 TL.
Geleneksel danslar bir arada
Osmanlı Saray danslarının oryantal danslar ile harmanlanarak sunulacağı Dansın Ritmi, 28 Ağustos’ta Hodjapasha Gösteri ve Etkinlik Merkezi’nde. Bilet fiyatı 78.50 TL.
Bir Selami Şahin müzikali
Selami Şahin’in ölümsüz şarkıları, canlı orkestra ve güçlü oyuncu kadrosu eşliğinde Bir Selami Şahin Müzikali “Seninle Başım Dertte” ismi altında seyirci ile buluşacak. Başrollerinde Toprak Sağlam ve Lider Şahin gibi isimlerin yer aldığı müzikal, 30 Ağustos’da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda. Bilet fiyatları 40-150 TL.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR