Dondurmanızı hangi butikten alırsınız?

Yaz geldi ve dondurma sezonu açıldı. Dondurma demişken; artık kahve ve çikolatada olduğu gibi dondurmada da butik adresler çoğaldı ve onları tercih ediyoruz.

Yaz aylarında herkes tarafından çok sevilerek tüketilen tatlı dondurma, diğer tatlılara göre daha besleyici bir gıda. Asıl yapısını süt oluşturuyor. Bu nedenle sütün içermiş olduğu besin öğelerine benzer oranda ve hatta daha fazla kalsiyum, fosfor, protein, riboflavin (B2), A vitamini ve diğer esansiyel besin öğeleri var.

100 gramı 148 mg kalsiyum

Diyetisyen Ferin Batman’a göre; Dondurma, değişik besin ögelerini bünyesinde toplayan bir yiyecek. 100 gr sütlü dondurma yaklaşık olarak 148 mg kalsiyum içeriyor. Yani çocuklar dondurma yiyerek günlük kalsiyum gereksinmelerini kolaylıkla karşılayabilir. Diyabetli ya da enerji kısıtlaması gereken, zayıflama sürecindeki kişiler için tatlandırıcılar ile hazırlanmış dondurmalar da var. Son yıllarda giderek artan dondurma tüketimi Türkiye’ye yabancı, özellikle İtalyan ve Amerikan dondurmalarının da girişini sağladı. Herkesin damak tadı farklı olsa da butik dondurmalar en çok tercih edilenleri. Bir zamanlar Moda’da bulunan ve hala önünde kuyruklar oluşan Ali’ye rakip pek çok yeni adres şimdi farklı lezzetleri tüketiciye sunuyor.

Haberin Devamı

Dondurmanızı hangi butikten alırsınız

Dondurmalı zayıflama diyeti örneği

Sabah

Bir dilim peynir, 1 yumurta ile hazırlanmış omlet. Bir dilim kepekli ekmek, istendiği kadar domates ve salatalık

Öğlen

2 baget but kadar ızgara tavuk veya balık, 4 yemek kaşığı sebze yemeği, bir dilim kepekli ekmek ve salata.

İkindi

100 gram dondurma.

Akşam

Bir kepçe çorba, 2 biber dolma veya 4 yemek kaşığı sebze yemeği, salata, 2 yemek kaşığı yoğurt.

Gece

2 adet meyve.

Evde muzlu, çilekli hurmalı dondurma

- 5 dilimlenmiş dondurulmuş muz

- 6 iri çilek

- 2-3 hurma.

Blenderda krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İçine doğranmış çilek ve hurma parçaları ekleyin, karıştırın, sabırlı olun iyice dondurun.

Butik dondurmacılar

Yasemin &Tuncel

Doğal ve lezzetli dondurmanın adreslerinden biri de Göktürk’te bulunan Yasemin&Tuncel. İtalya’da dondurma eğitimleri alan çift mevsim meyvelerine göre dondurma yapıyor.Ürünleri seradan değil bahçeden aldıklarını söyleyen çift bunun nedenini, ‘zaten meyve ülkesiyiz’ diye açıklıyor.

Haberin Devamı

Serez Dondurma

Sloganları, ‘’Katkısız Dondurma’’. Dondurma yapmak için gerekli tüm ürünleri direkt üreticiden alan mekan için olmazsa olmaz şey, gereken neyse onun en doğalını gerçek üreticisinden almak. Mekanın yoğurtlu dondurması da çok seviliyor. İstanbul Maltepe - Kartal’da ve Acıbadem’deki mekanın Alaçatı’da da şubesi var.

Pınar Dondurma

Anadolu Yakası’ndaki dondurmacı 1955’de Üsküp’den İstanbul’a yerleşen bir ailenin işletmesi. Gerçekten lezzetli bir limonlu dondurma yemek isterseniz Pınar’da mutlaka deneyin.

Sahrayıcedit’te bulunan mekanın diğer dondurmaları da çok lezzetli.

MUA

Mua’nın iddiası da mevsiminde yetişen en taze ürünlerle doğal bir dondurma yapmak. Hatta koruyucu ve katkı maddesi eklenmediği söyleniyor. İtalyan usulü dondurma yapan MUA’nın bütün iddiası doğallık ve lezzet. Mekan İstanbul Yeniköy’de bulunuyor. Yolunuz boğaza düşerse mutlaka gidin.

Haberin Devamı

Dondurmacı Yaşar Usta

İstanbul’da 10’u aşkın şubesi bulunan Dondurmacı Yaşar Usta pek çok meyveden, hatta çiçekten dondurma üretiyor. Hurma, gül gibi... Yaşar Usta’ya göre dondurmanın sırrı gayet basit, temizlik- dürüstlük - sevgi ve tüm müşterileri aile ferdi olarak görmek...

Mini Dondurma

Bebek’te uzun zamandır çok küçük bir alanda hizmet veren Mini dondurma bilenlerin severek tükettiği butik bir yer. Onların da iddiası katkısız bir dondurma yaptıkları. Akşam saatlerinde önünde uzun kuyruklar oluşan bu dondurmacıda gülden kestaneye pek çok farklı lezzet bulunuyor.

Dondurmacci

Etiler’de kurulmuş olan Dondurmacci butik dondurmacılar arasında önemli adreslerden biri. Lavantalı ve Bodrum mandalinası aromalı lezzetleri müthiş. Mekanın dekorasyonu da gerçekten çok özel. Dışarıdan görüntüsü bile size dondurmacı olduğunu kanıtlıyor.

Damla Dondurma

Yaklaşık olarak 28 yıldır Şişli Kurtuluş’ta bulunan ufak bir dükkanda kışın boza yazın ise dondurma satılıyor. Mekanın dondurmaları arasında; damla sakızlı ve sade sütlüsü, sorbeler arasından da böğürtlenli olanları müşteriler tarafından çok seviliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR