O son üç kilo verilecek!

Son 3 kiloyu vermek zordur. Bu nedenle hedef, bu kiloları hızlı şekilde vermek değil, onlardan kalıcı olarak kurtulmaktır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman inatçı kilolardan kurtulmanın formüllerini Son 3 Kilo Diyeti kitabında anlattı.

İdeal kiloya yaklaşırken son 3 ya da 5 kiloyu vermek için daha spesifik bir beslenme düzeni gerekir. Ferin Batman’a göre, “Son 3 Kilo Diyeti’nin prensipleri var. Tıpkı reçete gibi uygulamak gerek. Doğru bildiğiniz yanlışları ve şimdiye kadar yaşadığınız diyet geçmişinizi kenara bırakıp son 3 Kilo Diyeti’ni uygulamaya sıfırdan başlayın çünkü bu, diğer diyetlerden farklıdır. Etkileşimi olan süper besinler, öğünlerde daha fazla bitkisel kaynaklı protein ve kurallı bir beslenme sistemi içerir. En az 2 hafta sürecek bu programla sadece kilo vermeyecek, aynı zamanda toksinlerden de arınacaksınız ve ideal kilonuzu korumaya geçeceksiniz.” Batman diyetin kurallarını şöyle sıralıyor.

O son üç kilo verilecek

Hemen başlayın

Son 3 Kilo Diyeti, pazartesi, yılbaşı, tatil beklemez; hemen başlar ve biter. Ertelediğiniz her şey size daha da büyümüş problem olarak geri döner. Son 3 kiloyu vereceğinizi sanırken, sonuç alamamak, sizi başarısız hissettirecektir. Unutmayın ki, sosyal aktiviteler ve sorumluluklar hep olacak.

Haberin Devamı

Her gün tartılın, yediklerinizi yazın

Son kiloları verirken ya da ideal kilonuzu korurken her gün tartılın. Doğru vücut ağırlığınızı görmek için sabah saatlerinde, en az 8 saat aç kalmış olarak su/çay/kahve içmeden, tuvalet sonrası kıyafetsiz halde tartılın. Vücut ağırlığınızı takip edin.

Baharatlardan faydalanın

Yemeklerinizi hazırlarken baharatlardan faydalanın, böylece vücuttaki inflamasyonu azaltabilirsiniz. Baharatlar ayrıca metabolizmayı ateşler, ekstra kalori ve yağ yakmanıza yardımcı olur.

Diyetinizde küçük bir değişiklik bile yapmayın

Son 3 Kilo Diyeti bir şok diyet uygulaması değildir. Buradaki hedef, kalıcı ve sağlıklı yollardan sürdürülebilir bir yeme düzeniyle son kilolara veda etmektir. Diyetinizde yazan miktarları aşmamaya özen gösterin, porsiyonlarınızı artırmayın. Ekmek, yoğurt, süt, sebze ve meyve konusunda, diyette size önerilen çeşidi tercih edin. Diyetinizi ilaç reçetesine riayet eder gibi titizlikle uygulamanız gerekli.

Haberin Devamı

Hayvansal proteinlerin yanına yoğurt eklenmez

Hayvansal proteinin ağırlıklı olduğu bir öğünde yoğurt ve ekmek tüketmeyin. Yanına sebze, salata veya yeşillik ekleyin. Son 3 Kilo Diyeti’nde her öğünde kaliteli protein tüketmeniz gerekir. Süt ürünleri, içerdiği protein ve kalsiyumla Son 3 Kilo Diyeti’nin yağ yakıcı en önemli besinleridir. Bu nedenle etle birlikte proteini zaten aldığınız bir öğünde yemeğin yanına yoğurt eklemeyin. Yoğurt hakkınızı ara öğünde kulanın. Demir içeriği yüksek eti ve yumurtayı tüketirken süt içmeyin.

Probiyotikten vazgeçmeyin

Probiyotikleri ve prebiyotikleri birlikte kullanmak uygundur. İyi bir bağırsak florasına sahip olarak zayıflamanıza içeriden destek olursunuz. Probiyotikleri diyetinizle birlikte takviye olarak alabileceğiniz gibi, probiyotik içeriği zengin yoğurt ve kefiri de tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Egzersiz yapın ama ağırlık çalışmayın

Son 3 Kilo Diyeti’nin kurallarından biri de haftada toplam 150 dk egzersiz yapmanızdır. Eğer spor yapıyorsanız programınıza kardiyo egzersizler de ekleyerek devam edin. Bazal Yeni egzersiz programınız iştahınızı açmayan, kolayca yaşam tarzı haline getirebileceğiniz bir program olmalı.

Egzersiz yapın ama ağırlık çalışmayın

Son 3 Kilo Diyeti’nin kurallarından biri de haftada toplam 150 dk egzersiz yapmanızdır. Eğer spor yapıyorsanız programınıza kardiyo egzersizler de ekleyerek devam edin. Bazal metabolizma hızınız düşük çıktıysa kardiyo-egzersizleri (tempolu yürüyüş gibi) yapmanız gerekir. Yeni egzersiz programınız iştahınızı açmayan, kolayca yaşam tarzı haline getirebileceğiniz bir program olmalıdır. 1-2 saat süren eğlenceli bir yürü- yüş programıyla işe başlamanızı önerebilirim.

Bitkisel protein kaynakları

Mercimek: 1 bardak pişmiş mercimek 18 gr protein içerir.

Kinoa: 1 bardak pişmiş kinoa, 9 gr protein içeriyor. Glüten içermeyen kinoayı pişirip salatalarınıza katabilir, sabahları yulaf yerine tüketebilirsiniz. Karabuğday: 1 bardak pişmiş karabuğday yaklaşık 9 gr protein içerir.

Haberin Devamı

Fasulye: 1 bardak pişmiş fasulye yaklaşık 15 gr protein içerir.

Bezelye: 1 bardak bezelye 15 gr protein içerir.

Antepfıstığı: 28 gramında (49 adet) 6 gr protein vardır.

Kabak çekirdeği: 28 gramında (85 adet) 5 gr protein vardır.

Chia tohumu: 2 yemek kaşığında 6 gr protein var. Orta Amerika’da yüzyıllardır kullanılan chia tohumu, son yıllarda popüler süper besin oldu. Chia tohumlarını smoothie’lere, salatalara, yulaf ezmesine katabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR