3 Bin kişi doğa ile iç içe koştu

Amatör ve profesyonel sporcular, 6’ncısı düzenlenen New Balance Bozcaada 10K Koşusu ve Yarı Maratonu için bir araya geldi. Bozcaada’nın zorlu parkurunda geçen koşuda iki farklı parkur katetildi.

Bozcaada’nın huzur veren doğasıyla iç içe koşulan ve her sene binlerce kişiyi bir araya getiren New Balance maratonu, Türkiye´nin dört bir yanından gelen amatör ve profesyonel sporcuların yarışına sahne oldu.

Eskiden bir Rum köyü olan ve mimarisi, kültürü ile tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği Bozcaada yazın mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden biri. Geçimini turizmden sağlayan ada halkı gerçekten misafirperver. Bozcaada’ya ister tatil, isterseniz maraton için gelin mutlaka bademli damla sakızlı kurabiyelerin, domates ve gelincik reçellerininin tadına bakın. Ayrıca Bozcaada şaraplarından için. Akşamları ise Ege’nin ılık rüzgarında deniz kıyısındaki restoranlarda adanın keyfini çıkarın.

Bozcaada’nın üzüm bağları, denize sakin bir ortamda girebileceğiniz bakir koyları, Rum mimarisinin izlerini taşıyan yapıları sizi adaya bağlayacak ve belki de dönmek istemeyeceksiniz. Adanın tek bir dezavantaj gibi görünen ulaşım sorunu aslında avantajı halne dönüşüyor. Çünkü ne kadar sevilirse sevilsin adaya varmak uzun saatler gerektiriyor.

Haberin Devamı

3 Bin kişi doğa ile iç içe koştu

Zorlu parkurlarda yarış

Bozcaada´nın eğlenceli ve bir o kadar da zorlu parkurunda gerçekleşen koşuda; Yarı Maraton 21K ve 10K olmak üzere iki parkur koşuldu. 21 km koşulan Yarı Maraton´un, erkekler kategorisinde genel klasman birincisi Üzeyir Söylemez olurken ikinci Serdar Çetin, üçüncü ise Erkan Bacak oldu.

Yarı Maraton kadınlar kategorisinde ise Yeliz Karayel birinci, Buse Aygün ikinci ve Raluca Apostol üçüncü oldu.

Erkekler 10 kilometre koşusu genel klasman birincisi Resul Çevik, ikincisi Yahya Tedbirli, üçüncü Ramazan Bostancı oldu. Kadınlar 10 kilometrede genel klasmanda Nursel Karataş birinci, Elif Gökçe Avcı ikinci, Benhür Öncel de üçüncü oldu. Kazanan sporcular ödüllerini yarışma sonrası düzenlenen törenle aldılar.

Her yaştan koşucu Bozcaada’da buluştu

Bu sene 4. kez koşulan “Minikler Maratonu” 4-8 yaş arası minik sporcuların yarışına da sahne oldu. New Balance Bozcaada Yarı Maratonu Ve 10K Koşusu’nun en yaşlı katılımcısı ise 76 yaşındaki Metin Özkuruoğlu, 10K koşusunu 1:24:19 sürede tamamladı.

Haberin Devamı

Koşu parkurunu tamamlayan sporcular dinlenme alanlarında gerçekleştirilen aktiviteler ile yorgunluklarını attılar. Katılımcılar Bozcaada meydanında kurulan stant ve etkinlik alanlarında enfes ada lezzetlerini tatma olanağı da elde ettiler.

DİĞER YENİ YAZILAR