Gazete Vatan Logo

Fransa’da okul günü 5’ten 4’e indi

Fransa’da gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren haftalık okul günleri 4’e düşüyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer imzalı genelge ile çarşambaları verilen yarım gün ders iptal oluyor

Fransa’da okul günü 5’ten 4’e indi

Fransa çocukların hayallerini süsleyen bir umudu gerçeğe dönüştürdü. Çocukların 5 günlük eğitim süresince büyük yorgunluk yaşadığının altını çizen yeni Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer , “Çocukların programlarını yeniden düzenlememiz gerekiyor. Zamanlarını çok iyi değerlendirmeliler” dedi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un seçim vaatleri arasında yer alan okul süreleri ile ilgili daha fazla serbestlik, gelecek yıl yürürlüğe giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile isteyen belediye, bölgesinde okulu haftalık 4 gün ile sınırlandırabilecek.

İlk Nice kenti uygulayacak

Yeni genelgeyi ilk uygulayacağını duyuran belediye ise Nice oldu. Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Eylül ayından itibaren ders programının haftalık 4 gün olacak şekilde ayarlanacağını açıkladı. Çarşamba günlerinin tatil olacağını belirtti. Yeni programda öğrenciler Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri sabah 8.30 ile 16.30 arasında okula gidecek. Öğle tatili de 2 saat olacak.

2008 yılında Nicolas Sarkozy’nin Cumhurbaşkanlığı sırasında faaliyete geçen 4 gün okul, eski Cumhurbaşkanı François Hollande döneminde, Çarşamba sabahlarına ders eklenerek 4.5 güne çıkarılmıştı. Yeni değişiklikle son 9 yıl içerisinde 3’üncü kez çocukların okul saatleri ile ilgili değişikliğe gidilmiş oldu.

Haberin Devamı