Gazete Vatan Logo

Finansbank’ın NBG’ye devri tamamlandı

Fiba Grubu’nun sahip olduğu Finansbank’ın yüzde 46 hissesi ve kurucu hisselerinin tamamının 2 milyar 774 milyon dolar karşılığında Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece’e (NBG) devri tamamlandı

Satış sonrasında Fiba Holding’in Finansbank’da yüzde 9.68 hissesi kalırken, Hüsnü Özyeğin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürecek. Finansbank’ın üst yönetimi de görevine devam edecek.

Anlaşmaya göre Finansbank’ın Türkiye’de bulunan Finans Leasing, Finans Yatırım, Finans Portföy Yönetimi, IBTech’in yanı sıra yurt dışında faaliyet gösteren Finansbank Malta Finansbank’ın mülkiyetinde kalırken, Finansbank’ın Hollanda, İsviçre, Rusya ve Romanya’daki bankacılık faaliyetleri dahil olmak üzere diğer tüm yurt dışı faaliyetleri Finansbank tarafından Fiba Holding’e satıldı.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin satış sonrasında yaptığı açıklamada, “Bu yatırım NBG’nin Güneydoğu Avrupa’da sahip olduğu lider konumu ile Finansbank’ın Türkiye’de ki yüksek büyüme potansiyelini bir araya getirmektedir. Birleşme sonucunda sağlanacak sinerjiler Finansbank’ın şu anki yönetim kadrosu ile göstermekte olduğu hızlı büyümeyi desteklerken, yüksek kârlılığının da gelişmesini sağlayacaktır” dedi.

NBG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoğlu ise hisse devrinin gerçekleşmesi ile ilgili olarak, “Üç yıllık iş planımız dahilinde gerçekleştirdiğimiz bu önemli yatırımın sonuçlanmasından dolayı son derece mutluyuz. Bu Grubu’muz için bir dönüm noktasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı