Gazete Vatan Logo

Finalden sonra Ruslar Türkiye’de

Dünya Kupası’nın finaline sayılı günler kala, Türkiye’ye turist müjdesi geldi.

Finalden sonra Ruslar Türkiye’de

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), turizm operatörlerinin 2018 Dünya Kupası’ndan sonra Türkiye turları satışında artış beklediklerini, bu turlarla ilgili taleplerde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre şimdiden yüzde 72’lik artış olduğunu bildirdi.

Ya çalıştılar ya izlediler

ATOR’un açıklamasında, “Türkiye’ye yaz turları taleplerinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 72’lik artış var. 2018 Dünya Kupası nedeniyle Ruslar’ın birçoğu ‘futbol ateşi’ ile ilgili işlerde istihdam edilmiş durumda. Evde futbol izlemek isteyen kişilerin bir kısmıysa turnuvadan sonraki dönem için tur satın aldı” ifadelerine yer verildi.

İndirim yapıldı

Tur operatörlerinin verilerine göre, Türkiye turları bu yıl, uçak benzin fiyatlarındaki artışa ve dış ortaklar için yakıt desteği programındaki şartların değişimine bağlı olarak en fazla yüzde 10’luk artış gösterdi. Açıklamada, “Türkiye bu yılın Temmuz ve Ağustos aylarında seferler için ödeme yapmıyor. Oysa geçen yıl ulaşım organizatörleri sefer başı 6 bin dolar almıştı. Yine de uçuş anında uçaklardaki doluluk oranı yüzde 100’e ulaşıyor” denildi. Talebin, Rus tur operatörlerinin ve Türk otelcilerin çeşitli indirim ve kampanya uygulamalarından dolayı da arttığı kaydedildi.

Haberin Devamı