Ofiste zarif+şık

Günümüz çalışan kadını için iş yerinde “şık” olmak önemli. Yaz tatili sona ererken ofis stiline adapte olmanızı kolaylaştıracak kurtarıcı tüyolara bir göz atın.

Kıyafetimiz, hakkımızda çok şey söylüyor. İş görüşmesinden haftalık olağan iş toplantılarına kadar her ortamda insanlar bizimle ilgili ilk fikri görünüşümüzden ediniyor. Hepimiz işyerinde yerinde “profesyonel ve kendinden emin” görünmek için yarışıyoruz ancak bir yandan da en rahat elbisemizle, hatta eşofmanlarımızla gitmek istiyoruz, değil mi? Ama aynı zamanda yapmacık görünmekten de kaçınıyoruz. Aslında gardırobunuzu doğru kıyafetlerle düzenlerseniz “ofiste nasıl şık olurum?” sorusu da kâbus olmaktan çıkar.

Doğru yatırım

Doğru takım elbiseye yatırım yaparsanız ömür boyu kullanabilirsiniz. Özgüvenli ve feminen bir duruş sergilemek isteyen kadınların vazgeçemediği takım elbiseler, kıyafetlerin başında geliyor. Gardırobunuzda her zaman en az bir tane vücudunuz için dikilmiş gibi duran bir takım olmalı. Vücudunuzu iyi tanıyın ve en doğru kesimi bulun.

Haberin Devamı

Tek parça tulum

Düz renk, kumaş bir tulum kendinizi çalışma ortamınızda rahat hissetmenizi sağlarken aynı zamanda zarif görünmenizi sağlayacaktır. Pratikliği de cabası.

Kısa ofis pantolonları

Klasik bir pantolonun ne kadar rahat olduğunu biliyoruz. Ancak stilini öne çıkarmak için farklı parçalara da şans vermek gerekiyor. Hem basit hem sade hem de kullanışlı ve rahat. Bu görünüşün en sevdiğim yanı ise en katı giyim kurallarına sahip şirketlerde bile sizi rahat ettirmesi. Hem kurallara uyup hem de kişiliğinizi ortaya koymanın en basit yolu (bunlara “cropped office pants” deniyor). Neredeyse onlarca alternatif kombin yapılabilir. Örneğin, düz beyaz bir kısa pantolonun üzerine çizgili bir bluzla, şık, rahat, üstelik kurumsal kimliğinize uygun bir tarz yakalayabilirsiniz.

İstediğini giy. Ama bir şartla!

Eğer bir elbisenin içinde kendinizi rahat hissediyorsanız, düşünmeden ofiste de giyin ancak hiçbir zaman “uygunsuz” bir duruma düşmeden! Burada anahtar şu: Çok çok kısa ya da vücudu çok fazla saran kıyafetlerden kaçınıyoruz.

Haberin Devamı

Demirbaş beyaz gömlek

Hayatımızın her safhasında farklı kullanım alanlarıyla varlığını sürdüren beyaz gömlek, hemen her kadının gardırobunun demirbaşlarından biridir. Maskülen tavrı geride bırakıp, bele vurgu yapan feminen tasarımlar, klasik gömleklere meydan okuyan tasarımlar ofis stilini zenginleştiriyor diyebilirim.

Ofiste zarif+şık

Vazgeçilmez etek modeli

Kalem etekler ofisin başkahramanları denebilir. Üzerine bir bluz veya ceketle sizi oldukça cool bir görünüme kavuşturacak.

Çabasız şıklık için kalem elbise

Hem gündüz ofiste çok şık durabilir hem de eve gidip üst baş değiştirmeden akşamki programınıza devam edebilirsiniz. Kalem elbiselerde kemer kullanmak sizi daha fit bir görünüme kavuşturacak, unutmayın!

Sıkıcılıktan kurtaran renkler

Hemen kurtulmamız gereken düşüncemiz, “ofiste sıkıcı giyinmek gerekir” önyargısı. Ofiste sıkıcı olmak zorunda değilsiniz, kıyafetlerimiz de öyle olmak zorunda değil. İlk adım kıyafetlere “renk” eklemek, mesela lila ya da kırmızı.

Haberin Devamı

Ceketler kurtarıcı!

Ceketlerin sezonu ve dönemi yok, ofiste jean pantolon ve beyaz gömlek ikilisinin üzerine giydiğiniz şık bir ceket hayat kurtarır. Ani toplantılar için ofisinizde mutlaka bir ceketiniz olmalı.

Zamansız ve mekansız siyah

Her zaman en kestirme yoldan şık olmaya çalışanlardan olabilirsiniz. Tepeden tırnağa koyu renk genel olarak da siyah giyinmenin güçlü ve gizemli bir yanı da var tabii. Klasik bir siyah pantolon ve siyah bluz kombinasyonu ile ofiste her zaman şıksınız. Yine bu kombinde de kişiliğinizi gösteren aksesuarları unutmayın. Örneğin, büyük tasarım bir kolye ya da çanta ve ayakkabılar.

Desenlerden korkmayın!

Etnik desenli eteklerle hem renkli hem de elegan görüneceksiniz.

Aksesuarların dokunuşu

Aksesuar bir kıyafeti tamamlayan en önemli unsur. İlginç tasarımları günlük görünümünüze ekleyebilirsiniz. Böylece kişiliğinizi ön plana çıkarmış ve fark yaratmış olacaksınız. Tasarım aksesuarlar ve renkli topuklular bunun için ideal.

Sihirli parça stiletto

Rahat düz bir ayakkabı ile oldukça şık bir kombin yaratmanız mümkün. Ancak iş yerinde önemli bir toplantı öncesinde hepimizin ilk aradığı parçalar tabii ki stilettolarımız. Stilettolar biz kadınların özgüvenini artırıyor. Burada dikkat etmemiz gereken küçük bir detay var: Sakın dolabınızdaki en yüksek topuklu ayakkabıyı seçmeyin! İş arkadaşlarınız önünde yere yuvarlanmak istemezsiniz, değil mi?

Haberin Devamı

Küçük ama etkili eşarplar

Ofisteki klimalardan yaz sıcağında bile üşür olduk. Bu durumlarda yaz nezlesine yakalanmamak için yanınızda her daim göğsünüzü, sırtınızı koruyacak bir eşarp bulundurun. Sabah işe giderken o sıcakta eşarbı takamayacağınıza göre; çantada buruşturmayıp onu çantanızın bir aksesuarı haline getirin. Çantanın sapına dolayacağınız bu eşarp çantanıza güzel bir aksesuar olacak.

DİĞER YENİ YAZILAR