Bügün ne giysem?

Hepimizin neredeyse her gün kendimize sorduğumuz soru. Hafta içi ayrı, hafta sonu ayrı dert.

Sabah işe giderken ne giyeceğim? Peki, iş çıkışı arkadaşlarımla davete katıldığımda ne giysem? Bu soruların cevabını son dakikaya kadar veremiyorsak, gece gözümüze uyku girmez, sabaha kadar rüyamızda gardırobumuzu bile görürüz(!)

Bu soruyu kendine defalarca soran sadece biz değiliz, emin olun. Bütün dünyanın problemi bu.

Zannedilenin aksine, “Bugün ne giysem?” sadece kadınların değil, erkeklerin de kafasını en çok meşgul eden bir soru. Modern hayatta artık en çok ihtiyacımız olan ama en az sahip olduğumuz şey zaman.

Öncelikle size neyin yakıştığını bulun!

Ne kadar minimalist, o kadar iyi! Gardırobunuzu küçültün. Neyi giyiyorsanız dolapta o olsun. Giymediğiniz onlarca kıyafete yer ayırmanın da anlamı yok. Gardıroptaki kıyafetlere bakarak dakikalar geçirdiğinizi fark etmeye başladıysanız, bu işe el atmanın zamanı geldi.

Pratik şekilde evden çıkmanızı sağlayacak, sizi bu kadar düşündürmeyecek kombinler yapmak aslında çok kolay.

Haberin Devamı

Her gardıropta olması gereken klasikleri unutmayın. Beyaz tişört, bluzlar, siyah elbiseler, blazerlar ve kalem etekler en büyük kurtarıcınız olacak.

Öncelikle siyah

Dolabınızda siyah elbiseler sizin en iyi dostunuz olacak. İster iş görüşmesi, ister toplantı, ister partiye gidin. Siyah her zaman ve her durumda “şık” görünmenin en kestirme yolu.

Ceketin asaleti

Ceketler de sık sık giyebileceğiniz en pratik kıyafetleriniz olacak. Gardırobunuzda çoktandır giymediğiniz bir elbiseniz varsa, ceketlerle kombinleyip şık bir görünüş yakalayabilirsiniz.

Kurtarıcı etek

Kalem etekleri de sakın unutmayın. Özellikle ofiste en büyük yardımcınız ve ilk tercihiniz olacaklar. İyi haber şu: Artık kalem etekler sadece ofis modasının parçası değil, sokakta da sık rastladığımız parçalar.

Beyaz tişörtler

Gardırobunuzda istediğiniz kadar beyaz tişörte yer verebilirsiniz. Hem spor hem şık. Bir jeanle ve ceketle kombinleyip anında şık olabilirsiniz. V, bisiklet ya da yuvarlak. Yakaları fark etmez. Zarif kolyelerle tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Olmazsa olmaz jean

Her renk jeani, hem tişörtleriniz hem de gömleklerinizle birlikte kullanabilirsiniz. Özellikle skinny jeanlerin modası hiç geçmiyor.

Beyaz gömlek joker

İster günlük, ister resmi olsun her an her yerde kullanabilirsiniz. Her kadının dolabında birkaç beyaz gömlek olmalı.

Peki iş çıkışı!

Gün içinde kıyafet değiştirmek biz kadınların alışık olduğu bir durum. İş çıkışı arkadaşlarınızla bir şeyler içmek için randevulaştığınızda günün ciddiyetini üzerinizden atmak istemeniz normal. Bir jean ve tişörtle hemen mod değiştirebilirsiniz. Aksesuarları da unutmayın. Topuklu bir ayakkabı ise, ihtiyacınız olan “şık” görünümü sağlamak için yetecek. Biraz daha ciddi bir akşam yemeği ya da davete de gidiyor olabilirsiniz. Siyah bir mini elbise sizin şık olmanız için yeterli.

Gördüğünüz gibi, aslında şık olmak için büyük vakit harcamaya gerek yok. Önemli olan gardırobunuzda doğru parçaları bulundurmak ve onları en pratik şekilde kullanmak. Artık gardırop bizden korksun!

Haberin Devamı

İstanbul’da Güney Amerika’yı tatmak

İtalyan, Fransız, İngiliz, Çin, Vietnam… Dünya mutfağından çeşitli örnekler yiyebildiğimiz İstanbul’da Güney Amerika’nın lezzetlerini de tatma imkânımız var artık. Swissôtel 16 Roof, panoramik Boğaz manzarasıyla gözlerimize, Peru mutfağının aşina olmadığımız lezzetleriyle de damağımıza bir şölen sunuyor gerçekten. Şef ki kendisi de Perulu- Bruno Santa Cruz, sağlıklı olduğu kadar lezziz yemeklere imza atıyor. Mekanda sadece Güney Amerika yemeklerini değil, Akdeniz mutfağının, hatta sushi gibi Japon yemeklerinin Peru yorumlarını muhteşem Boğaz atmosferi eşliğinde tadabilirsiniz. Başlangıçta ceviche’yi (kişniş seviyorsanız) ve deniz mahsullerini denemenizi özellikle öneririm.

DİĞER YENİ YAZILAR