Gazete Vatan Logo

Fil dövmesi şans getiriyor!

'Çalışmadan duramam' diyen Sinem Güven, Hathi adlı bir koleksiyon hazırladı. Hathi’nin amblemini bileğinde de taşıyan Güven, “Bu fili yaklaşık iki sene önce bileğime yaptırdım. Şans getirdiğine ve koruduğuna inanıyorum” diyor.

Fil dövmesi şans getiriyor!

'Çalışmadan duramam üretmemek mutsuz eder'

“Çalışmadan duramam” diyenlerden Sinem Güven Ersönmez. “Bugün kiminle, nerede yemek yiyeceğim diye düşünerek yaşayacağım bir hayat diri diri mezara girmek gibi olur”diyecek kadar hem de. Son olarak Hathi adlı bir koleksiyon hazırladı; Hathi Hintçede fil demek.

Hathi nasıl ortaya çıktı?

Bundan yaklaşık 4-5 yıl önce sadece altın ve yarı değerli taşları kullanarak tasarımlarını kendimin yaptığı daha modern mücevherler ürettiriyordum. Fakat zaman geçtikçe farkettim ki mücevher zevkim değişmeye başladı. Daha çok, yaşanmışlıkları günün dinamikliğiyle karıştırıp daha özgün bir tarzdan keyif almaya başladım ve bunu benim gibi hisseden hanımlarla paylaşmak üzere “Hathi”yi yarattım.

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Seyahat etmeyi seviyorsun. Neydi seni Hindistan’da en çok etkileyen şey?

Görmediğin sürece tahmin bile edemeyeceğin yoksulluğun içindeki kabullenilmişlik ve huzur herhalde beni en çok etkiliyen şey oldu. Ama orada hayatlar arasındaki uçurumları gördüğün zaman dehşete kapılıyorsun. Kaldırımlarda yapılmış karton evlerde yaşayan, yarı beli caddede poposunda beziyle yolda emekleyen bebekler, arabasının kaportasında uyuyan taksi şöförleri ve daha niceleri yaşanırken birden otelin kapısından sanki zaman tüneline giriyorsun ve bir anda kendini kraliyet ailesinin bir mensubu zannediyorsun. Bu uçurumla nasıl yaşadıklarını sorduğunda da aldığın tek cevap “Karma!”

Haberin Devamı

Çalışmadan duramayan kadınlardansın. Mutlaka bir meşguliyetin oluyor...

Kesinlikle aktif olması gereken bir insanım. 19 yaşımdan beri çalışıyorum, bu hayata alışığım. Üretmemek beni mutsuz eder. Bugün nerede, kiminle yemek yiyeceğim diye düşünerek yaşayacağım bir hayat diri diri mezara girmek gibi olabilir. Tabii ki arada tembellik yapmak herkesin hoşuna gider ama onlar bonuslar olmalı.

Kızın Defne’den sonra nelere daha çok vakit ayırıyorsun?

Hala önceliğim Defne tabii ki ama o büyüdükten sonra kendi ruhsal gelişimime, spora, seyahatlere ve dostlarıma daha çok vakit ayırabiliyorum.

BİLEĞİMDEKİ FİL DÖVMESİ BANA ŞANS GETİRİYOR

Haberin Devamı

Hathi’nin amblemini bileğinde görüyorum, biraz bahseder misin?

Bu Hintli fili bundan yaklaşık iki sene önce bileğime yaptırmıştım. Bana çok şans getirdiğine ve beni koruduğuna inanıyorum. Bu sebepten de logoma taşıdım. Biliyorsun fil; şans, bereket ve huzuru temsil eder. Ben de “Hathi”nin herkese şans getirmesini diliyorum.

Mücevherleri kozmik enerji ile temizlemek nasıl oluyor?

Üretim sırasındaki değişikten temaslarıyla yüklenen her türlü enerjiler işin uzmanı tarafından yaklaşık 2 saat süren bir seansla temizlenip, üzerlerine; taşıyanlara şans, bereket, sağlık ve huzur getirmeleri için pozitif enerji yükleniyor.