Gazete Vatan Logo

Fiat hafif ticaride Professional oldu

Fiat, hafif ticari araçlarını ‘Professional’ markası altında birleştirdi. Tüm bayilerinin sinyalizasyonu ‘Fiat Professional’ olarak değişti.

Fiat hafif ticaride Professional oldu

FIat, Türkiye’deki hafif ticari araç bayi teşkilatlanmasını güçlendirecek yeni bir adım attı. Temmuz’dan itibaren ‘Fiat Professional’ markasını devreye alarak bayilerinin yapılanmasını, satış ekiplerinden, dış cephesine, markanın internet sitesine kadar uzanan yelpazede binek araç sınıfından ayrıştırmak için düğmeye bastı.

Güçlü bir marka olabilmenin müşteri odağı ve her sınıfa hitap eden güçlü bayi yapılanmasından geçtiğini belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, yeni stratejilerini şöyle aktardı:

60 bin ticari satacak

“Geniş ürün gamımızda her ürünün kendi pazarı ve kendi müşteri profiline daha çok odaklanabilmek için, özellikle binek ve ticari araç ayrışmasını hedefledik. Bu noktada, Fiat Professional markasını devreye alma konusunda çalışmalarımız başladı. Fiat Professional 2007’den itibaren globalde kullanılıyor. Biz de Türkiye’de bayi ağımızın dış cephesinden, markamızın web sitesine kadar uzanan bir dönüşüm sürecine bir süre önce başladık. Temmuz ayı itibari ile bayilerimizin dış sinyalizasyonları bitmiş olacak; web sitemiz de otomobil ve hafif ticari olarak ayrışarak alanlarına odaklı bir şekilde yeniden yapılandırılıyor.” İlk 5 ayda Fiat Professional tarafında toplam satış adetlerinin 38 bini bulduğunu belirten Aytaç, 2017’nin planladıkları gibi seyreden bir yıl olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Doblo ve Fiorino’nun yüzde 40’lık pazar payıyla sınıflarının liderliğini sürdürdüğünü ifade eden Altan Aytaç, “Geçen yıl

54 bin hafif ticari araç satışı gerçekleştirmiştik. Bu yıl yüzde 10 artışla 60 bin adetlere ulaşmayı planlıyoruz” dedi.