Gazete Vatan Logo

Peş peşe operasyonlar! 245 FETÖ şüphelisinden 98'i gözaltına alındı!

İstanbul, Konya, Tekirdağ ve Ankara merkezli 50 ilde yürütülen FETÖ/PDY ve ByLock operasyonlarında 245 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıktı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden 98'i bu sabah yakalandı.

Peş peşe operasyonlar! 245 FETÖ şüphelisinden 98'i gözaltına alındı!

Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na mensup olduğu belirlenen 294 şüpheli hakkında, İstanbul, Konya, Tekirdağ ve Ankara merkezli 50 ilde operasyonlar yapıldı.
Tekirdağ merkezli 25 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK'daki askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 50 şüpheliden 47'si gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ'nün TSK'daki askeri mahrem yapılanmasının deşifresine yönelik soruşturma kapsamında ankesörlü telefonlardan ardışık aramalar yaptığı belirlenen 20 subay ve 30 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınan 47 kişinin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Firari durumdaki 3 kişinin yakalanması için çalışmanın sürdüğü bildirildi.

JANDARMA VE DENİZ KUVVETLERİ'NDE 92 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında Jandarma ve Deniz Kuvvetlerinden 8'i muvazzaf 92 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

KONYA MERKEZLİ OPERASYONDA 50 GÖZALTI

Konya merkezli 21 ilde FETÖ/PDY'nin 'askeri mahrem yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı verildi.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları sürüyor. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensubu askeri personel ve bu personelden sorumlu olduğu tespit edilen 50 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Konya merkezli 21 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapılıyor.
Şüphelilerden 40'ının muvazzaf asker olduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden 22'sinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olduğu, aralarında pilotların da bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL MERKEZLİ 3 İLDE BYLOCK OPERASYONU
Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen İstanbul, Tekirdağ ve İzmir'deki 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği, bu kişilerden 37'sinin yakalandığı bildirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ'ye yönelik ByLock soruşturmalarında yeni gözaltı kararları alındı.
İstanbul'da ByLock'la ilgili yürütülen iki farklı soruşturma kapsamında, bu programı kullanan ve yazışma içerikleri de tespit edilen 53 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi.
İstanbul, Tekirdağ ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenleyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerden 37'sini gözaltına aldı. Diğer şüphelilerle ilgili gözaltı ve yakalama işlemlerin ise devam ettiği öğrenildi.
ANKARA'DA BYLOCK OPERASYONU
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi özel ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı olan sivil, örgütün gizli ve şifreli haberleşme programı olan Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 27 şüpheli hakkında Ankara ve İstanbul illerinde gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen 14 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı