Kulaktan Kulağa, Gaziantep’te

Bugünkü programda Gaziantep’ten türküler yollayacağım size. Antep’in Hamamları’nı sevgili ağabeyim Ahmet Koç’un sazından ve benim sesimden duymak istiyorsanız, bekleriz ekran karşısına. Tabii ki alışık olmadığınız bir düzenleme ve düet sızacak kulaklarınızdan içeriye, şimdiden uyarayım. (Trt Müzik-17.45)

Katü’de bahar şenliği neden yok?

Boğaziçi Üniversitesi’nin Karadeniz uyarlaması diyorum, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni anlatırken. Birisi gözlerinizi alamadığınız Boğaz’ımıza; diğeri ise uçsuz bucaksız, kızdırmaya gelmez deli mi deli bir denize bakıyor. Boğaziçililer şanslı; çünkü her sene sayısız festivale ev sahipliği yapıyor. Otopark konserleri dillere destan. Katü’de ise durumun öyle olmadığını gittiğim bir sempozyumda öğrendim. 5 yıldır bahar şenlikleri yapılmıyormuş kampüste. Zaten sancı çeken “festival” endüstrisi, bu tür kısıtlamalar yüzünden ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Umarım derdimize kulak verilir ve o şahane seyirci ile tekrar buluşuruz Karadeniz manzarası eşliğinde.

Haberin Devamı

THY kabin müzikleri

Turnelerden dolayı uçakla oldukça sık seyahat ediyorum. Ama ne yalan söyleyeyim, akla karayı seçiyorum bu yolculuklarda. Hatta gerekmedikçe arabayı tercih ederim; çünkü ciddi bir uçak korkum var. İniş ve kalkışlarda yüzümün bembeyaz kesildiğini söylüyor arkadaşlarım. Hal böyleyken tekerlekler yere bastığında benden “Oh be” diye bir ses duymak gayet mümkün. Fakat hemen ardından giren kabin müziği beni tekrar germeye başlıyor. Birçok yolcu benimle aynı fikirde, çünkü tepkilerini gözlemliyorum. Yetkililere rica ediyorum buradan, kendimizi daha mutlu hissedebileceğimiz tınılar yollayın bize hoparlörlerinizden. Zaten her daim gerginiz ülkecek, bari uçakla liman arasında neşelenelim biraz.

Kısa filmin alamet-i

Sinema yüksek lisansı yaparken hocalarımız bize şunu söylemişti: “Kısa filmi uzun metraj filme geçmek için bir basamak olarak görmekten vazgeçin.” Haklılardı. Kısa film başlı başına bir sanat dalı. İncelikleri oldukça fazla, iletisel herhangi bir boşluğa yer vermeyecek kadar özenli çalışmalara gereksinim duyan bir sanat dalı. Derdinizi anlatmanın en az dolambaçlı yollarından da biri aslında. Üstelik bunu seyirciyi hiç sıkmadan yapabilme avantajına da sahip. Ayrıca doğru şekilde kullanıldığında oldukça etkili bir yol, düşünceleri harekete geçirebilmek için. Akbank Kısa Film Festivali’nden not aldığım birkaç isim, lütfen takip etmeye çalışın:

Haberin Devamı

- Oğuzhan Kaya-Mükemmel Bir Gün

- Said Tuğcu, Sıla Özsoy-Altın Kızlar

DİĞER YENİ YAZILAR