Gazete Vatan Logo

Fazla kilo penisi küçük gösterir!

Penis boyu erkeklerin en endişe ettikleri konulardan biri. Aile Sağlığı Araştırma Derneği olarak yaptığımız çalışmalarda Türk erkeklerinin yüzde 72'sinin cinsel organları hakkında kaygı duyduğunu bulduk. Bu durum özgüveni zedeliyor, depresif bir ruh hali yaratıyor.

Penis boyunun kaç santim olması gerekli?

Penis büyüklüğü erkekten erkeğe değişiyor. Penis boyunun yetersiz olduğunu düşünen pek çok erkeğin aslında normal bir anatomisi var. Yapılan çalışmalar penis boyunun ortalama 11-16 cm arası değişebildiğini gösteriyor. Yumuşak haldeki penisin uzunluğu 7 cm ve altında ise penis yetersiz boyutta kabul ediliyor.

Sorun fazla kilo olabilir

Kilo fazlalığı ve özellikle aşırı göbeklenme şikayeti olan erkeklerde “gömülü penis“ denilen bir durum yaşanabiliyor. Penis boyu aslında anatomik olarak normal olsa da penisi çevreleyen yoğun yağ dokusu nedeniyle penis sanki çok küçükmüş gibi görünebiliyor. Fazla kilolardan kurtulmak için bir neden daha!

Sertleşme sorunu mu penis küçüklüğü mü?

Sertleşme sorununda peniste tam olarak sertleşme meydana gelmediğinden penis cinsel birliktelikte küçülmüş gibi görünebiliyor. Bu durumda sertleşme sorununa yol açan faktörlerin araştırılması ve sertleşme ilaçları/enjeksiyonları/penis ütüsü gibi tedavilerle sertleşme kalitesinin arttırılması penisi de daha hacimli gösteriyor. Hiçbir erkek penisinin yeteri kadar büyük olduğunu düşünmez. Oysa penisin büyüklüğü ile orgazm veya zevk seviyesi arasında bir bağlantı yoktur. Sertleşmenin meydana gelebilmesi ve ilişkiyi devam ettirecek ölçüde sürdürülebilmesi cinsel fonksiyon açısından en önemli faktördür. Eşin tatmini açısından ön hazırlık sürecinin tamamlanması, cinsel uyarılma noktalarının doğru seçilmesi, cinsel birleşmenin yeterli kalitede tamamlanması da önemlidir. Dolayısıyla penis boyunu düşünürken cinsel fonksiyonlarınızda bir sorun olup olmadığını da gözden geçirin.

Haberin Devamı

Hangi tedaviler uygulanıyor?

Penisi büyüten pek çok tedavi var. Ancak bunların çok azı bilimsel ve faydalı. Örneğin penis büyütücü hapların ve losyonların içinde çoğu zaman hiçbir penis büyütücü etkisi olmayan vitamin, mineral ve bitkisel ürünler var. Penis masajının da bir yararı yok. Vakum pompaları ve esnetme cihazları hekimin önereceği süre ve şekilde kullanılmadığında peniste tahribat meydana yaratabiliyor. Peniste hacimli bir görüntü yaratan dolgu maddelerinin çok dikkatle seçilmesi ve mutlaka bir uman tarafından yapılması gerekiyor. Penis boyut ve işlevi açısından tam bir inceleme yapıldıktan sonra ancak hekim önerirse bu maddelerin kullanılması gerekiyor. Gömülü penis durumunda penisi kaplayan yağ tabakası cerrahi olarak yer değiştirilip penise kalınlaştırma yapmak amacıyla kullanılabiliyor. Eğer penis boyunuz cinsel ilişkiye girmenize imkan sağlamıyor veya penisiniz tıbbi açıdan yetersiz boyuta sahipse o zaman penis büyütme ameliyatlarından yararlanabilirsiniz. Penis büyütme ameliyatları esas olarak iki tip cerrahi işlemin bir arada yapılmasıyla tamamlanıyor. Birinci işlemde penisin boyu uzatılırken, ikincisinde kalınlığı artırılıyor. Genelde bu iki işlem aynı cerrahi operasyonda tamamlanıyor.

Haberin Devamı