Gazete Vatan Logo

Facebook üç uygulamasına son veriyor

Sosyal medya devi Facebook, WhatsApp ve Messenger ile birlikte dünya çapında milyarlarca kullanıcısı bulunan uygulamalar. Durum böyle olunca şirketin sahip olduğu diğer uygulamalar, milyonlarca kullanıcısı olsa dahi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor

Facebook üç uygulamasına son veriyor

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan Hello, tbh, ve Moves için kapatılma kararı alındı. Eğer üçünden birini daha önce hiç duymadıysanız, uygulamaların kapatılma nedeni de tam olarak bu. Düşük kullanım nedeniyle hizmetlerine son verilecek uygulamalardaki kişisel veriler ise 90 gün içinde silinecek.

Moves uygulaması, Facebook tarafından satın alınmadan önce 4 milyon kez indirilen bir Fitness uygulamasıydı. Son bir yıldır güncellenmeyen uygulama, toplamda 13 milyon kez indirildildi. Milyarlarca kez indirilen Facebook, WhatsApp ve Messenger’la kıyaslanınca kapatılmaktan kurtulamadı. Önümüzdeki haftalarda hizmetine son verilecek.

2015 yılında çıkan Hello, Facebook ve rehber arasında bir köprü işlevi görmesi amacıyla satın alınmıştı. Arayan kişilerin sosyal medya platformu aracılığıyla kim olduğu anlaşılabiliyordu. Toplamda sadece 570 kez indirilen uygulama, 26 Haziran’da Android mağazasında 509’uncu sıradayken kapatıldı.

Daha çok gençler için geliştirilen bir uygulama olan tbh ise 2017’nin ekim ayında Facebook tarafından satın alındı. Kullanıcıların anonim olarak birbirlerine iltifatta bulunabildiği uygulama toplamda 6.4 milyon kez indirildi. Facebook’un en büyük hayal kırıklığı olan tbh, diğer iki uygulama ile aynı kaderi paylaşacak.

Haberin Devamı