Gazete Vatan Logo

Facebook milyarder yaptı

Facebook'un dün yaptığı halka arz girişimindeki büyük reklama rağmen, hisseleri kapanışta...

Sosyal paylaşım ağı Facebook'un dün yaptığı halka arz girişimindeki büyük reklama rağmen, hisseleri kapanışta sadece 23 sent kazanarak yüzde 0,61 gibi zayıf bir artışla 38,23 dolardan kapandı.

Cuma günü büyük beklenti ile halka arz edilen Facebook Mark Zuckerberg ve U2'nin solisti Bono’nun servetine servet ekledi. Kendisine ait ticaret firması Elevation Partners ile Facebook'un ilk yatırımcıları arasında yer alan ve Facebook'un yüzde 2,3 hissesine sahip olan Bono'nun servetinin son halka arz işlemiyle 1,5 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor.

Halka arz bu iki dışında 10 kişiyi daha milyarderler listesine soktu. Bloomberg’in hesaplarına göre Facebook çalışanları ve yatırımcıları kasalarını doldurdu.

Facebook’u kuranlardan Chris Hughes Zuckerberg’in üniversitedeki oda arkadaşı dünkü halka arz sonrasında değerini 935 milyon dolara çıkarttı. 835 milyonluk hisseye sahip.

- Eski Google yöneticisi Sheryl Sandberg Facebook halka arzı sonrasında 1 milyar dolarlık hisseye sahip.

- Yuri Milner Facebook’un en büyük yatırımcısı 400 milyon dolarlık hisseye sahip ve net değeri 1.1 milyar dolar.

- Zynga’nın kurucusu Mark Pincus 164 milyon dolarlık Facebook hissesi sahibi ve değerini 1.3 milyar dolara çıkarttı.

- Foundera Fonunun müdürü Peter Thiel Facebook sayesinde değerini ikiye katladı. 1.6 milyar dolarlık hisseye sahip ve değeri 27 milyar dolara çıkarttı.

- Facebook kurulduktan sonra araları bozulan ortak Eduardo Saverin 29 milyar dolarlık hisse sahibi oldu ve değerini 2.7 milyon dolara çıkarttı.

- Sean Parker Facebook’un ilk başkanı servetini 2.8 milyara çıkarttı.

- Facebook kurucularından Dustin Moskıvitz ise değerini 5.1 milyar dolara çıkarttı.

- Bloomberg’in hesaplarına Facebook’un en çok yukarı çektiği isimlerden biri Rus milyarder Alisher Usmanov aldığı 5 milyar dolar değerindeki hisse sonrasında değerini 17.1 milyar dolara çıkarttı.

- Ve tabi Zuckerberg artık 19 milyar dolarlık bir genç. (THE LİRA)

Haberin Devamı