Gazete Vatan Logo

Facebook çeviri sistemini geliştiriyor

Facebook'un M Translation eklentisine toplamda 24 yeni dil daha eklendi. Her gün 6 milyar talebe cevap veren ve 4,000'den fazla çeviri yapabilen bu sistem, birçok kullanıcının işine yarayacak gibi duruyor.

Facebook çeviri sistemini geliştiriyor

Çeviri özelliği ile artık yabancı bir kullanıcı ile iletişime geçerken onun dilini bilmenize gerek yok. Facebook, daha rahat anlaşılabilir bir konuşma deneyimi sunmak adına otomatik olarak dili sizin dilinize çevirebilir.

Getirilen güncelleme ile bu özelliğe; Sırpça, Beyaz Rusça ve Moğolca gibi dillerin içinde bulunduğu toplamda 24 dil daha eklenmiş oldu. Her gün 6 milyar talebe cevap veren ve 4,000'den fazla çeviri yapabilen bu sistem, birçok kullanıcının işine yarayacak gibi duruyor.

Facebook'un M Translation olarak adlandırılan bu özellik, Google Translate'e rakip olarak gösterilmekte ve rahat kullanımıyla da kullanıcıların gözüne şimdiden girmişe benziyor. M Suggestions özelliğin içine entegre edilecek olan bu özellik şu an için sadece kısıtlı dilleri içerisinde barındırıyor. Mesela hala ana dilimiz bu özelliğe entegre edilmiş değil.

Facebook'un şu an da geliştirme aşamasında olan bu özelliği, Amerika'da ikamet eden kullanıcılara sunulmuş durumda. Yakında global olarakta geliştikçe yayılması beklenen uygulamanın henüz ne zaman Türkiye'ye geleceği ise bilinmiyor.

Haberin Devamı