Gazete Vatan Logo

Ezhel’e yeni suçlama 10 yıl hapsi isteniyor

Uyuşturucu ve uyarıcı maddeye özendirme suçundan daha önce açılan davadan beraat eden rapçi Ezhel lakaplı Sercan İpekçioğlu hakkında aynı suçlama ile bir dava daha açıldı.

Ezhel’e yeni suçlama 10 yıl hapsi isteniyor

Ünlü rapçi Ezhel hakkında aynı suçlama nedeni ile ikinci dava açıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edildi. 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde uyuşturucu madde kullanımını özendirme ile ilgili sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlara ilişkin hazırladığı raporda “Ezhel” adını kullanan şüpheli Sercan İpekçioğlu’nun internet üzerinden yayınlanan şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca hazırlanan bu raporda şüphelinin şarkılarının bütünlüğü içinde uyuşturucuya özendirdiği savunulan iddianamede, bu nedenle mahkemeden alınan izinle şüphelinin evinde arama yapıldığı ancak herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı kaydedildi. İddianamede, şüphelinin ifadesinde uyuşturucuya özendirmekle suçlandığı şarkı sözlerini sadece kafiyeye uydurmak amacıyla seçtiğini, uyuşturucuya özendirme gibi bir amacının olmadığını, hatta ‘Yarımınız Yok’ isimli şarkısında uyuşturucu maddenin zararlarını anlattığını söyleyerek suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Haberin Devamı

Kanında esrar çıktı

İddianamede Ezhel’in kan örneğinde esrar etkin maddesi olan THC metaboliti bulunduğu bilgisine yer verildi. İddianamede, “Her ne kadar şüpheli suçtan kurtulmaya yönelik ifadesinde; kafiye amaçlı olarak sözleri kullandığını ileri sürmüş ise de Siber Suçlar Daire Başkanlığı’nca tespit edilen ve internet üzerinden yayınlanan şüphelinin seslendirdiği şarkılarda, gerek şarkı sözleri gerekse de şarkının bütünündeki anlatımdan uyuşturucu maddenin kullanımını özendirdiğinin açıkça anlaşıldığı” belirtildi.