Gazete Vatan Logo

Eylülde sanat var

Eylül ayı ile kültür sanat dünyası yeniden hareketleniyor. Contemporary İstanbul’dan konserlere, tiyatro sahnelerinden, festivallere dört bir taraf etkinlikle dolup taşacak.

Eylülde sanat var

20-23 Eylül Contemporary Istanbul

21 ülkeden 85 galeri katılıyor

Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerini bir araya getiren, bölgenin en önemli uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, 20 - 23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi (ICC) ve İstanbul Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Akbank ana spornsorluğunda gerçekleien fuara bu sene 21 ülkeden 85 galeri katılacak ve Almine Rech, the Hole ve Galerie Art Concept gibi dünyaca ünlü sergilere ev sahipliği yapacak. Bilet fiyatları 20-21 Eylül 60 TL, 22-23 Eylül 70 TL.

Aspendos’ta bale ve opera

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından çeyrek asırdır düzenlenen 25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 2000 yıllık büyüsüyle 4-18 Eylül tarihleri arasında Aspendos Antik Tiyatro’da düzenlenecek.

Pilevneli galeri Likör Fabrikası’nda

Sanat dünyasının etkili ismi Murat Pilevneli, geçtiğimiz yıl Dolapdere’deki galerisini açmış, 11 ay gibi kısa bir sürede birçok başarılı sergiye evsahipliği yapmıştı. Pilevneli Galeri, Dolapdere’deki merkezinin yanı sıra şimdi Mecidiyeköy’de 4 bin metrekare kapalı alana sahip olan Likör Fabrikası’nda da geçici bir süre için sergiler ve sanat etkinlikleri yapacak.

Haberin Devamı

Klarnetler kimin için çalıyor

7. Uluslararası Klarnet Festivali 8 - 17 Eylül’de İstanbul’da CRR’de ve Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleşecek. 15 Eylül’de Goran Bregovic, 16 Eylül’de İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika ve 17 Eylül’de Despina Vandi sahne alacak.

Osman Hamdi Bey Atlı Köşk’te

Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonu’nda yer alan Osman Hamdi Bey’e ait 6 tablonun konservasyon ve bilimsel araştırma çalışmaları, Bank of America Merrill Lynch’in yürüttüğü “Sanatı Koruma Projesi” kapsamında tamamlandı. Proje sürecini aktaran “Görünenin Ötesinde Osman Hamdi Bey” sergisi 31 Aralık’a kadar Atlı Köşk’te görülebilir.

fizy ile müziğe doyacağız

Dijital müziğin kurallarını yeniden yazan fizy, popüler kültür festivali “fizy İstanbul Müzik Haftası” ile 6 gün boyunca tüm Türkiye müziğe doyacak. Turkcell’in dijital müzik platformu fizy’nin destek olduğu müzik haftasında Zorlu PSM’de tam 6 gün boyunca konserler, paneller, söyleşi ve imza günleri düzenlenecek. Peki ama kimler sahneye çıkacak? Kenan Doğulu, Athena, Bülent Ortaçgil, Bengü, Edis, Emre Altuğ, Kalben, MFÖ, Mor ve Ötesi, Nil Karaibrahimgil, Teoman…

Haberin Devamı

Duyarlı mimarlar sohbete geliyor

CI Dialogues

19 Eylül’de başlayacak Contemporary İstanbul’un bu yıl farklı bir sürprizi var. Açılıştan bir gün önce Sofa Otel’de yapılacak olan CI Dialogues konferaslarında tasarım, kültürel miras, teknoloji, inovasyon, sanat, mimarlık ilişkisi ile koleksiyonerlik temaları ele alınacak. CI Dialogues, Vanessa Arelle’nin danışmanlığı ile hem tasarım hem de içerik olarak yeni bir yapıya dönüştü. CI Dialogues konferansları Sensibilities -Duyarlılıklar teması altında gerçekleşecek.

Rock müzikalleri ile çoşacağız

Rock şarkıcılarıyla oyuncuları aynı sahnede buluşturan Rock Müzikaller projesi, Harbiye Açıkhava’da 24 Eylül akşamı Broadway rüzgarı estirecek. Ayça Varlıer, Aslı Gökyokuş, Özge Borak ve Fatma Turgut birlikte seslendirecekleri Spring Awekening müzikalinden “Mama Who Bore Me” ve “The Dark I Know Well” parçaları ile çocuk istismarına dikkat çekecek. Zuhal Olcay’ın konuk yıldız olarak katılacağı müzikalde; Ayça Varlıer, Evrencan Gündüz, Fatma Turgut, Ferman Akgül ve Gripin var.

Haberin Devamı

La Casa del Papel’in büyülü sesi geliyor

İzleyicileri ekrana kilitleyen İspanyol dizisi La Casa del Papel’de seslendirdiği “My Life Is Going On” şarkısıyla dünya çapında bir ün kazanan Cecilia Krull, İstanbul’daki ilk konserini 21 - 22 Eylül tarihlerinde Salon IKSV’de verecek.

“Senfonik Divalar” başlıyor

Çeyrak asırlık sanat hayatında hep zirvede kalarak Türk pop müziğinin tartışmasız divalarından olan Nilüfer, 22 Eylül tarihinde Harbiye Açıkhava’da, klasik müzik dünyasının tanınan ismi Alper Kömürcü’nün yöneteceği 40 kişilik senfoni orkestrası eşliğinde sevenlerine unutulmaz bir konser verecek.

Konser, gösteri ve ötesi...

Sanat hayatının 25’inci yılını kutlayan Sertab Erener’in şarkılarının hikayelerini anlatan Sertab’ın Müzikali, 19 ve 26 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

Haberin Devamı

Tiyatrolar perde açıyor

Melek Baykal, Veysel Diler ve Ebru Saçar’ın rol aldığı Tiyatrokare’nin Charlie Chaplin Komedi Ödüllü oyunu Şen Makas, 30 Eylül’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnede.

8 Eylül’de İstanbul’un önemli özel tiyatrolarından Kumbaracı50’de Hapishane- Jailhouse sahnelenecek.

Genco Erkal, Gogol’un tek perdelik oyunu Bir Delinin Hatırta Defteri’ni 13 Eylül’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahneliyor.

Anadolu Ateşi, 13 Eylül’de saat 21’de, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde danslarıyla evrensel barış mesajları verecek.

Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu boşanmaya karar vermiş bir çifti canlandırdıkları Ölü’n Bizi Ayırana Dek, 30 Eylül’de MOİ’de.

Toy İstanbul, yeni sezonda 18 ve 29 Eylül’de Maçka’daki sahnesinde İstila adlı oyunu sahneleyecek. Seda Türkmen’in performansına dikkat...

Geçtiğimiz sezon izleyicinin beğenisi kazanan No Act Sahne yeni komedi oyunları Ne Evet Ne Hayır’ı 14, 21 ve 28 Eylül’de sahneleyecek.