Yeni kahramanlarla tanışacağız

Haberin Devamı

2015’te Holywood’un bildik formüllere dayanan seri üretimi kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Pek çok kült macera, fantastik ve aksiyon filminin devamını izleyeceğiz. Sevdiğimiz filmlerin ve alıştığımız kahramanların hikayeleri için sinema salonlarını dolduracağız. Bunun olumlu tarafı filmler birbirine benzedikçe artan rekabette fark yaratmak zorunda olmaları. Örneğin bin kere anlatılan 2’nci Dünya savaşı filmlerine, tekrara düşmemek için farklı bir açıdan yaklaşmak zorunda olmaları. Olumsuz tarafı ise yine ağırlıklı erkek izleyicinin beğenisine sunulan erkek kahramanlı, bol şiddet içeren seri üretimin pazara aynı ‘malı’ sunmaktan vazgeçmemesi. 2015’in devam filmlerinden bir kısmı; Star Wars, Superman Versus Batman, Independence Day 2/Kurtuluş Günü 2, Fast and Furious/Hızlı ve Öfkeli, Karayip Korsanları 5, The Avengers 2/Yenilmezler 2, Terminator 5, James Bond 24. 2015’in heyecan yaratan yabancı filmlerine daha detaylı göz atalım...

Açlık Oyunları / Alaycı Kuş (Hunger Games: Mocking Bird)

Totaliter yönetim Capitol’a karşı devrim tam gaz alevleniyor bu bölümde. Tehlikenin de gerilimin de çıtası yükseliyor. Sanat filmleri cephesinde Leviathan’ı soluğumuzu kesmiş bekliyoruz. Oscar adaylarından İlyas Salman’lı Gürcistan yapımı Mısır Adası da yılın hemen başında merakımızı giderecek.


Jupiter Yükseliyor (Jupiter Ascending)

Matrix’in yaratıcısı Wachowski Kardeşler’in 175 milyon dolarlık bütçeli bilimkurgu uzay operası yazın vizyona girecekti ama 2015’e ertelendi. Filmde Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne ve Sean Pean gibi isimler boy gösteriyor.

Yenilmezler, Ultron Çağı (The Avengers: Age of Ultron)

Marvel Comics’in süper kahramanları, Robert Downey JR.’ın başını çektiği ekip dünyayı tehdit eden Ultron adlı yapay zeka ile savaşıyor. Ultron Çağı, Marvel’ın en karanlık filmlerinden biri olarak lanse ediliyor.

Kuşadam (Birdman)

Eleştirmenler cephesinde 2015’in en yüksek beklenti yaratan filmlerinden. Alejandro Irritu’nun filmi için Oscar favorisi diyenler de kabarık. Filmde Michael Keaton, Edward Norton, Naomi Watts var.

Grinin Elli Tonu (Fifty Shades of Grey)

E.L. James’in fenomen haline gelen erotik romanının uyarlanması. Edebiyat öğrencisi Anastasia Steele’in milyarder Christian Grey’le yaşadığı sıra dışı erotik maceralarını bekleyenler yabana atılır gibi değil.

Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious)

Serinin 7’nci bölümünde Hızlı ve Öfkeli ekibi hız kesmiyor. Bol testesteron, bol hızlı arabalar, bol aksiyon. Kesinlikle yılın en ‘erkek’ filmlerinden...

Yıldız Savaşları: Güç uyanıyor (Star Wars: Episode VII)

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher’in ‘geri dönüş’ yaptığı, şimdiden büyük beklenti yaratan devam filmi. Jedi’nin dönüşünden 30 yıl sonra neler olacak? Savaşlar hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacağa benziyor.

Karınca adam (Marvel’s ant man)

Edgar Wright’ın yönetiği film 2015’in iddialı yapımlarından. Dr. Pym karıncaların boyutlarını değiştirecek bir formül bulur. Sonuç; nurtopu gibi bir süperkahraman: Karınca Adam!

Yerli filmler

Mucize: Mahsun Kırmızıgül 60’lı yılların Türkiye’sinde Doğu’ya sürgün edilen Egeli bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. Anadolu’nun yokluk yılları koşullarındaki Türk aydınının idealist çabasını Mahsunvari abartılı dram ögeleriyle izleyeceğiz yine.

Aşk Sana Benzer

Fahriye Evcen, Burak Özçivit ikilisinin bir Ege kasabasındaki aşk hikayesini anlatan film Türk sinemasının pek sevdiği bir senaryo tekniğine dayanıyor. ‘Geçmişi peşini bırakmayan karakter’. Ege’nin ve oyuncuların albenisi gişe beklentisi yaratabilir.

Çalsın Sazlar

Belçim Bilgin’in ortasında yer aldığı Caner Cindoruk ve Engin Hepileri ile tamamlanan bir aşk üçgeni, dramla komedi arasında gidip gelen, eski Yeşilçam filmlerini hatırlatan bir nostalji dalgası. Bu film tutabilir!

DİĞER FİLMLER

- Neden Tarkovski olamıyorum?
- Bir varmış, bir yokmuş
- Sarmaşık

DİĞER YENİ YAZILAR